Home » Blog » Zelfrealisatie » Wacht eens even! Waarom wachten?
Waarom een afspraak maken?

Wacht eens even! Waarom wachten?

door | 27 jun, 2021 | Interactieve Zielsresonantie, Zelfrealisatie

Ik sprak laatst een cliënt die iets te lang gewacht had met weer een afspraak te maken en helemaal onderuit was gegaan. Op mijn vraag waarom ze te lang gewacht had vertelde ze dat ze er alleen uit wilde komen en dacht dat ze dat wel kon. Dit is heel begrijpelijk want dat denkt iedereen ben ik achter. We hebben allemaal het idee dat we het allemaal wel alleen kunnen en gaan verschillende redenen bedenken die dat ondersteunen.

Het is jammer dat je in een proces te lang wacht om weer een afspraak te maken. Je gaat namelijk weer zo diep die put in omdat je nog steeds de blinde vlek niet helder ziet. Vaak zit er een oude overtuiging of schaamte op die dit proces van ”ik moet het alleen kunnen” in stand houdt. En geloof mij dat ik goed begrijp dat je het zelf moet kunnen maar je moet dan wel beseffen dat je daar wat extra vaardigheden voor ontwikkeld moet hebben. Je zult moeten doorzien waardoor je iedere keer in dit proces glijdt. Zoals ik al zei ligt hier een blinde vlek onder die zichtbaar kan worden als dit buiten jou zichtbaar gemaakt wordt.

Op deze manier kun je zelf zien wat je doet en is het patroon waarom je dit doet zoals je doet duidelijk. Alleen wat duidelijk is kan veranderd worden in een positieve levenswijze.

Deze duidelijkheid zal wel gemonitord moeten worden omdat je toevalligheden op je pad krijgt om deze bewustwording te testen en om te zetten in een inzicht. Een inzicht betekent dat je van binnen voelt of iets goed is voor jou of niet. Je leert voelen dat er weer een vervelende situatie dreigt en je bent je er bewust van en kunt daar anders op gaan handelen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je beter voor jezelf kiest omdat je weet wat de oude uitwerking van een soortgelijke situatie is.

Het monitoren houd in dat je niet te lang moet wachten omdat je anders weer onder de streep komt. Wat ik hiermee bedoel is dat er vaak net te lang gedacht wordt dat het onder controle is en je het wel in de smiezen hebt. Dan begint het gevecht dat het idee ondersteunt dat je er alleen uit moet zien te komen en heeft het oude patroon toch weer gewonnen en begin je opnieuw. Omdat je het nog niet helemaal duidelijk hebt is het belangrijk om een afspraak te maken om te kijken waar je nu staat. Je gebruikt mij als klankbord en als meetinstrument en op deze manier kun jij het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Op deze wijze wordt het makkelijker en blijf je meer in je eigen kracht staan en voorkom je dat je onderuit glijdt. Zo blijf je dus boven de streep en komt de streep naar jou toe in plaats dat je afzakt tot aan de streep. Dit betekent dat je niet opnieuw hoeft te beginnen maar verder kunt waardoor je meer van je zelf kunt maken in minder tijd.

De bereidheid om te groeien begint bij de keuze te maken om van jezelf te gaan houden.

Dus, waar wacht je op? See me, heal thee. (maak een afspraak met mij en heel jezelf)

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Wat is dan liefde?

Wat is dan liefde?

In vrijheid kiezen voor JA of NEE. Ongeacht of de andere het leuk vindt of niet. Het maatschappelijke beeld is dat ”wie goed doet, goed ontmoet” of deze “heb je naaste lief zoals je jezelf lief hebt”. De strekking wordt uitgelegd als, dat jij iets goed doet voor een ander dan zijn ze ook goed voor jou. Het zijn levensgevaarlijke misinterpretaties van het mooiste wat er is. Liefde begint bij zelfliefde. Lees verder in deze blog!

lees verder
Onzeker in een groep

Onzeker in een groep

Voel jij je ook onrustig en niet op je gemak elke keer als je in een groep komt? Belemmert het jou om jezelf te zijn in zo’n situatie? Merk je dat je je afzijdig of teruggetrokken houdt? Wat kun je eraan doen…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin