Over ons

NatuurlijkZijn Ans en Gerard Portheine

Wie is NatuurlijkZijn

NatuurlijkZijn is een V.O.F. van Ans en Gerard Portheine. Na elkaar ontmoet te hebben tijdens een SPW deeltijd opleiding hebben ze na een periode in de zorgsector werkzaam te zijn geweest, besloten een eigen praktijk op te zetten. Door verschillende omstandigheden zijn ze al meer dan 35 jaar bezig met hun eigen persoonlijke ontwikkeling en ieder op zijn eigen domein. De levenservaring die ze daarmee opgedaan hebben in combinatie met aanvullende trainingen maakt dat ze samen een hecht en op elkaar ingespeeld team zijn. Beiden zijn eigenaar van een goed lopende praktijk waarin ze werkzaam zijn. Zowel in samenwerkingsverband als ieder op zijn eigen manier en expertise. Samen gaven zij al vanaf het begin workshops welke zich door de jaren heen ontwikkeld hebben tot een unieke en diepgaande manier om tot zelfrealisatie te komen. Zoals tot voor kort een unieke workshop om je eigen trommel te bouwen en. Nu richten zij hun pijlen nog meer op persoonlijke consulten alsmede een drie daagse traumaverwerking intensive – Interactieve Zielsresonantie – die gericht is op de autonomie van de deelnemers en het vergroten hiervan.

Gerard heeft na 13 jaar een punt gezet achter zijn werkzaamheden in de drumbouw en alles daaromtrent. Zijn passie lag en ligt in het therapeutisch werk en begeleidt hij nu mensen in hun persoonlijke ontwikkeling op een nuchtere en empatische wijze. In persoonlijke consulten richt hij zich op de autonomie van de cliënt en diens behoeften, stimuleert het ontwikkelen van zelfinzicht en zelfreflectie. Zijn sterkte ligt vooral in het luisteren tussen de regels door en doorprikken van luchtkastelen. Zijn doortastende manier geeft snel inzicht en rust bij de cliënt.

Ans is er voor de mensen die in proces zitten en met haar zachtheid en begrip biedt ze een veilige bedding. Daarnaast begeleidt ze in de drie daagse trauma verwerking intensive naast Gerard de cliënten in hun onderzoeksvraag. Je kunt bij haar ook terecht voor een persoonlijk consult. Hierin werkt ze zowel coachend als mediamiek wat vooral gebaseerd is op het hier en nu, over het proces waar men nu zit en wat men er zelf aan kan doen. Ze overziet processen die in het huidige moment spelen en met haar gave zal ze een zuivere weergave geven van wat wordt geadviseerd door de geesteswereld. Ook zij zal je aanspreken op je vermogen om te komen tot zelfinzicht en zelfreflectie.

Natuurlijkzijn betekent zoveel als zijn wie je van nature bent. Dit heeft niets te maken met wat je nu bent of wilt zijn, dat heeft te maken met wat je ervan hebt gemaakt. Je komt uit een verleden waar je je hebt geïdentificeerd met je omgeving en opvoeders. Dit heeft ervoor gezorgd dat je je natuurlijke zijn achter gelaten hebt omdat je moest overleven in de omgeving waar je toen leefde. Om je natuurlijk zijn weer te hervinden zul je de weg van de ziel moeten bewandelen en daarvoor zul je je naar binnen moeten richten. Juist ja, naar je Ware Ik.

Natuurlijkzijn hebben wij in 2008 aangenomen als praktijknaam voor onze V.O.F. nadat we deze ingegeven hebben gekregen toen we ons deze vragen gesteld hadden voor onszelf. Wat willen we zelf. Wat willen bieden. Wat is er nodig. Waar willen naar toe met ons werk?

Een synoniem voor natuurlijkzijn is vanzelfsprekend. Hoe mooi is het om van “zelfsprekend” te zijn. Jij spreekt van uit jezelf jouw waarheid.

Volg NatuurlijkZijn op Social Media:

Volg Ans op Social Media:

Volg Gerard op Social Media:

Hoe klanten ons ervaren

Voor mij zijn Gerard en Ans mensen die een passie hebben om tot de kern te komen. Hierin vullen zij elkaar prachtig aan.

Gerard beleef ik als recht door zee en liefdevol confronterend, met zijn analyserend vermogen helpt hij je om je eigen waarheid te zien.

Ans beleef ik als iemand die naast je staat vanuit haar empathische en mediamieke talenten. Ze kijkt met je mee naar die waarheid, begripvol en ondersteunend.

Samen bieden ze ondersteuning die het mogelijk maakt om te leven vanuit je eigen kern.

Claudia D'Haens

Functie

Als je echt met jezelf aan de slag wil is NatuurlijkZijn voor iedereen een echte aanrader!

Thuis komen…

Dat wat ik mis bij anderen vindt ik bij hun: zorgvuldige en kundige begeleiding in alles. Het gaat bij hen om jou en om niemand anders.

Karin ten Brinke

Ik heb Ans en Gerard ruim 6 jaar geleden leren kennen. Mijn vrouw was naar een readingavond met intuitief gemaakte tekeningen geweest die door Ans verzorgd werd. Dit sprak mij meteen aan en ik maakte ook een afspraak met Ans. Ik was meteen onder de indruk van de doeltreffendheid en herkenning die op mij af kwam vanuit een tekening.
Ook heb ik persoonlijke consulten gedaan bij hen samen. Daar heb ik Gerard ook leren kennen. Zijn analytisch vermogen zette me aan het denken. Hij raakte in no-time de pijnlijke punten aan die ik zelf nog niet door had.
De samenwerking tussen Ans en Gerard is er een op gevoel. Hierdoor voel je je als persoon gezien en gehoord.
Al met al is het altijd verhelderend en geven ze je het gevoel dat jij het voor het zeggen hebt. Mijn ervaring is dat ze altijd mijn keuze respecteren en daar verder geen oordeel over hebben. Integriteit en eerlijkheid is hun kenmerk en ze zijn zeer professioneel.

Steven van Bommel

Wil jij samen met ons werken aan een oplossing voor jou?

Wij geven de voorzet en jij kopt hem in.