Vanuit de volwassen positie kijken naar het beschadigde innerlijk kind

Interactieve Zielsresonantie de meest oprechte methode om jezelf te erkennen en in te sluiten

Uit de ban van Repelsteeltje

“Heden bak ik, morgen brouw ik, overmorgen haal ik het koningskind.
Wat een geluk dat niemand weet dat ik Repelsteeltje heet.”

(Grimm)

In de ban van Repelsteeltje

Het gaat niet meer vanzelf en het lijkt wel of alles tegenzit. Je voelt je futloos en hebt nergens geen zin meer in. Krijgt lichamelijke klachten en er hangt een depressie boven je hoofd. Een vraag van de ander waar je vroeger zonder omhaal in meeging valt je nu zwaar. Je hebt geen zin meer om gezellig te doen want onderhuids kruipen er dingen waar je geen vat op hebt. Je collega’s, vrienden, familie het is je allemaal te veel. Zonder dat je het in de gaten hebt ben je in de ban van Repelsteeltje. Je bent de molenaarsdochter/ zoon die koningin/ koning is geworden door dingen te gaan doen die van oorsprong niet je eigen waren. Maar om te overleven heb je er alles aan gedaan om te voldoen aan de verwachtingen die je van buiten opgelegd zijn. Je bent je anders gaan voordoen dan wie je werkelijk van binnen bent. Intern begint zich dit te wreken en je wilt je bevrijden van de betovering. Dit kan alleen als je weet hoe het ontstaan is en waar het vandaan komt.

Uit de ban van Repelsteeltje
Uit de ban van Repelsteeltje

Uit de ban van repelsteeltje

Het duurt te lang, je zit nu al een tijdje… Je hebt behoefte aan jezelf weer terug vinden, uit de sleur van de dagelijkse dingen die je afremmen en afpeigeren. Je bent op zoek naar een daadkrachtige manier om dit te kunnen bewerkstelligen. Leren opkomen voor jezelf in harmonie met je innerlijke kind. Weer gaan deelnemen vanuit een ander vernieuwd perspectief.

Je hebt behoefte aan vrolijkheid, vrijheid, verlichting van zaken en vooral weer kunnen deelnemen aan het leven op een blijvende manier. Je wilt op een duidelijke constructieve manier een nieuw leven opbouwen, een leven met je jezelf als belangrijkste persoon. Heel je innerlijke schreeuwt om autonomie, in vrijheid kiezen voor jezelf zonder schuldgevoelens naar anderen. Je wilt het goed doen voor jezelf en niet meer voor de ander want dat heeft je juist in deze misère laten belanden.

In een driedaagse workshop Uit de ban van Repelsteeltje werken we met de methode interactieve zielsresonantie, nemen wij je mee naar je innerlijke zielswereld. De plek waar je als kind tijdens je opvoeding van weg gebracht bent doordat men dingen van jou verlangde waar je aan moest voldoen om er bij te horen. De ondergesneeuwde behoefte aan eigenheid ligt daar op jou als volwassene te wachten om opgehelderd te worden.

Deze methode is daar uitermate geschikt voor omdat dit de kern van je probleem raakt. Het gaat meteen terug naar de oorzaak waardoor de blinde vlekken opgehelderd worden en de heling direct in werking gaat.

Waarom het meteen werkt komt doordat je op dat moment erkent dat je de pijn hebt geleden alsmede je erkent dat je er zelf een aandeel aan hebt gehad. Nu hoor ik je denken; ik was nog maar een kind en dit is me overkomen ik kon niets uitrichten. Klopt daar heb gelijk in maar de evolutie die je als ziel maakt heeft het nodig gehad om de ervaring hoe erg ook mee te maken. Om het te helen is nu nodig dit aan te kijken en weer heel te worden door het volledig in te sluiten.

Alleen wie er naar durft te kijken zal niet onder de stille pijn bezwijken.

Interactieve Ziels- Resonatie

Wat is het?

Een krachtige manier om zaken ingrijpend te veranderen of vervelende situaties naar je hand te zetten zonder macht te gebruiken of een ander te benadelen.

Waarvoor? Waarom?

Het onderzoeken van alle voorkomende klachten om er inzicht uit te halen en de dingen gaan doen die wilt doen zonder dat het je weerstand oplevert. Je doet het omdat je het doet met het plezier van een klein kind dat de eendjes staat te voeren. Gedragsverandering, handelingsverandering. Ego, doorbreken van patronen, blinde vlekken, onderzoeken waar klachten vandaan komen zoals lichamelijke of psychische klachten. Een relatie vinden die bij je past of juist om een relatie te verbeteren, burnout onderzoeken, futloos etc. Het allerbelangrijkste is misschien het leren invullen van je eigen behoeften omdat je daar het rijkste van wordt en het meeste voordeel van hebt.

Hoe werkt het?

Door resonantie (spiegeling) met een ander persoon of meerderen, buiten jezelf zien wat je van binnenuit niet kunt zien, omdat het een blinde vlek is. Ook als jij gevraagd wordt als resonant zul je er dingen uit kunnen halen die betrekking hebben op jouw hulpvraag. De groep stelt zichzelf samen zoals dat heet en heeft dus een gezamelijk thema waar aan gewerkt wordt. De groep is niet groter dan tien deelnemers zodat iedereen de mogelijk heeft om te werken aan zichzelf.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt kiezen om individueel sessies te volgen of een driedaagse intensive. Natuurlijk is het ook mogelijk beide te doen voor een nog sneller en krachtiger resultaat. Je kunt ook met je partner samen sessies doen om elkaar beter te leren begrijpen en te zien waar deze vandaan komt. Waardoor de relatie intenser wordt.

Repelsteeltje

“Pas als je het spook hebt gezien, is het geen spook meer”

3daagse Interactieve Zielsresonantie
Spirituele workshop
Hoe bevrijd ik mijzelf

Door ervaring levensrijker

Ans en Gerard zijn beiden sinds 2013 bezig met het geven van consulten en driedaagse intensives in de methode interactieve zielsresonantie. Ze hebben beiden alle benodigde jaartrainingen gevolgd en vijf seminars bijgewoond.

Door zelf al sinds begin jaren ’90 bezig te zijn met zelfrealisatie hebben ze met meerdere vormen van psychotherapie kennis kunnen maken. Deze waren er voornamelijk op gericht om onwenselijke gebeurtenissen een plekje te geven zodat ze verder konden met hun leven. Toch kwamen sommige thema’s steeds weer voorbij of staken de kop weer op. Ze realiseerden zich dat iets een plekje geven niets oplost maar dat het van het ene plekje naar een ander plekje verschoof. De blinde vlek bleef bestaan omdat de gebeurtenis wel werd aangekeken maar niet erkent. Het geheim zit erin dat je als getraumatiseerd kind het overkomene niet kunt erkennen. Dit kan alleen als je vanuit de volwassenepositie kijkt naar het overkomene en het bijbehorende gevoel erkend en het in zijn geheel insluit.

in een groep aan mezelf werken

Als het vanzelf gaat, komt het van binnenuit.

Je leert kiezen voor jezelf

Je wordt meer, jij, en dat betekent dat je voor jezelf kunt kiezen vanuit liefde voor jezelf zonder schuldgevoel.

Je bent daadkrachtiger

Je weet nu wat je wilt en gaat daar ook naar handelen. Dit geeft rust en overzicht.

Je eigenheid is gegroeid

Je kunt beter vertrouwen op je eigen handelen omdat het vanuit jezelf komt.

Ervaringen door de ogen van enkele van onze cliënten

Een jaar of 7 geleden ontmoette ik Ans & Gerard op een beurs. Ik had een foldertje meegekregen dat ging over de voorganger van de interactieve zielsresonantie en ik wist toen al dat ik dit op een dag zou gaan volgen.

Maar zoals altijd, tijd vliegt, een mens leeft zijn leven en ineens vorig jaar, na een leven lang vol tegenslagen en steeds tegen die “verrotte” dezelfde les aan te lopen, was ik het zo zat, zo zat dat ik per direct contact heb gezocht met Ans en haar verzocht om een privé sessie te starten in de zielsresonantie.

Zo gezegd zo gedaan, toen ik bij hen aankwam werd ik natuurlijk hartelijk begroet en begaven wij ons naar de ruimte. Daar zogezegd mijn verhaal gedaan met het feit dat ik steeds weer op hetzelfde punt uit kwam en dat ik daarin niet verder kwam en dus hulp nodig had.

Onderweg naar de sessie toe had ik al “mijn zielsverlangen” doorgekregen en wat een sessie was dat, al in die ene sessie is er zoveel gebeurd en heb ik in die ene sessie zoveel stappen gezet dat ik EINDELIJK verder kon gaan met mijn leven.

Ik heb hierna nog een extra sessie aanvullend op deze eerste gedaan met een nog veel groter resultaat.

Nu had ik me al ingeschreven voor het weekend en lieve mensen dat is toch andere koek dan een privé sessie, de diepgang die je tijdens zo’n weekend meemaakt, is intens voor allemaal, maar allemaal in een zeer liefdevolle omgeving waarin “jij” gewoon “jij” mag zijn en je wordt hierin het hele weekend ondersteunt door Gerard en Ans. De liefdevolle ondersteuning die je van deze twee mensen ontvangt is gewoon ongelofelijk en ieder heeft zijn eigen stuk kunnen doorwerken en doorvoelen.

Voor mij is dit een van de mooiste cadeau’s geweest die ik mezelf heb kunnen geven, het is zo’n waardevolle ervaring en geeft je zoveel inzichten die je later weer zelf verder kunt beoefenen, ik kan zeggen dat ik mijn “IK” heb gevonden tijdens de privé- en weekend van de zielsresonantie.

Dit weekend zielsresonantie is een waar cadeau voor jou en ik kan iedereen aanraden om hier gewoon geld voor te sparen en dit te gaan ervaren, want wat een voldoening en blijdschap en liefde en “je eigen ik” zijn heeft dit mij gebracht en ik ben zeker dat dat voor jullie ook zo is.

Cobie van den Dool

In de reguliere “hulp” methodes liep ik aan tegen het gevoel dat ik mij “moest” verantwoorden en verdedigen, er kwam voor mij geen “antwoord” op de onrust of onzekerheid die in mij huisde. De 3daagse Interactieve Zielsresonantie (uit de ban van Repelsteektje) heb ik gedaan als investering in mezelf zonder een duidelijk resultaatsverwachting. Het heeft mij gebracht dat ik gezien en (h)erkend ben door de resonantie / spiegeling van de groep, het bewegen in de groep heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik aan mezelf mag werken en dat de groep daar belangeloos aan meewerkte. De groep heeft niets dan respect, begrip en warmte voor de ander, zodat er een sfeer is die het mogelijk maakt om er voor jezelf te zijn, je persoonlijke ruimte wordt altijd gerespecteerd en dat zorgt dat er groei kan plaats vinden.

De liefdevolle, duidelijke begeleiding geven een gevoel dat je gezien en (h)erkend word en dat de tijd rijp is voor de stappen, ze houden je scherp en zorgen dat je niet afgeleid wordt of kunt vervallen in oude patronen, soms heel confronterend maar je weet dat ze er voor je zijn dat doen en zeggen wat voor jou nodig is, het is een persoonlijke begeleiding, ook is er ruimte en oog voor en eventueel individueel gesprek of knuffel. Ans & Gerard reageren ook uit gevoel en gaan geen onderwerp uit de weg. Zeer prettig vind ik dat er begrip en medeleven is maar geen medelijden of voeden van slachtoffergevoel!
Er is veel ruimt om ad hoc te reageren vannuit de begeleiding om dingen anders te uiten. Fijn vond ik de balans tussen het harde werk en de ontspanningsmomenten, eenheid was er ook doordat de begeleiding naast je staat en niet boven je. Zeer aangenaam vond ik het dat muziek een onderdeel van de IZR, het kan zonder woorden vaak direct je gevoel raken dit opent voor mij de deur naar mijn hart.

De investering door IZR te doen daarmee hoopte ik dat ik uit mijn hoofd kon komen, dat ik doof werd voor alle ruis van buitenaf en het gebrek van iedereen die mij uit balans bracht stop te zetten. Stil vast als een rots luisterend naar die ik ben, de stem van mijn hart te horen, dat heb ik bereikt. Nu leer ik blokken van de stem in mijn hoofd en de stem van mijn hart voorrang te geven. Triggers zijn er dagelijks maar nu zie ik ze en ga er bewuster mee om en ik handel ernaar, het sterkt mij!

Ik raad het iedereen aan die onafhankelijk wil zijn en weerbaar wil worden tegen alles wat jou bij jezelf weg triggert, om zekerder en rustiger te leven en ook om vooruitgang en groei te omarmen, mijn doel is om mijzelf dit eens per jaar te geven, omdat ik het waard ben en omdat ik van mezelf houd en trots ben op mij. Dat inzicht heeft IZR mij terug gegeven, een dankbaar warm kado voor en aan mezelf.

Jolanda Dijkman

Het signaal van je Ziel

Je ziel communiceert door middel van intuïtie en kan alleen maar signaleren wat goed is en wat fout is. De ziel kan niet rechtstreeks met jou communiceren en heeft daar dus andere tools voor om jou dingen duidelijk te maken. In dit geval gaat dat, door met een ander persoon in resonantie te gaan en jou te laten zien wat er in jou gebeurt. Op deze manier kan jij duidelijk krijgen waarom je bepaalde lichamelijke klachten hebt of waarom je steeds weer onwenselijke dingen overkomen. De resonant zal hier voor zichzelf ook veel aan hebben.

Door persoonlijke omstandigheden kunnen we tot een niet nader te bepalen tijdstip deze dienst niet aanbieden. Mocht je interesse hebben stuur ons dan een mailtje via info@natuurlijkzijn.nl. We houden je dan op de hoogte wanneer we deze weer kunnen plannen.

Mocht de 3daagse i.v.m. de coronamaatregelen niet door kunnen gaan dan schuiven we deze uiteraard door. Kun je die datum niet dan krijg je uiteraard het betaalde terug.

Wil je de 3daagse liever in 2 termijnen betalen dan kan dit. Stuur me hiervoor dan even een mailtje dan stuur ik je de links. 

Wil jij ook het ingewikkelde ontwikkelen?

Je hebt alleen last van ballast

Ervaringen door de ogen van enkele van onze cliënten

Ik heb een aantal keer de 3daagse Interactieve Zielsresonantie gedaan. Uit de ban van Repelsteeltje is een weekend waarin je zelf het onderwerp kiest waar aan je wil werken. Daarnaast doe je mee als resonant in resonanties van andere deelnemers. Ik vond het heel mooi om te bemerken, dat niet alleen mijn eigen resonantie leerzaam was, maar ook het meedoen als resonant bij andere deelnemers. Ik merkte dat deze resonanties ook delen waren in/van mezelf die heling nodig hadden of aansloten op het onderwerp waarin ik zelf werkte.

Ik heb de weekenden beleefd als intens en ontzettend leerzaam. Juist de intensiteit zorgde ervoor dat ik oude gedragspatronen makkelijker los kon laten omdat je er gefocust en gericht mee bezig bent. in mijn geval was dat slachtoffergedrag vanwege trauma’s opgelopen in mijn vroege jeugd. Hierop had ik een overlevingsstrategie ontwikkeld met bijpassend gedrag, dat mij echter als volwassene niet meer diende. Dankzij Interactieve Zielsresonantie heb ik dit kunnen inzien, bewust mogen worden en los kunnen laten.

Ans en Gerard hebben mij laten (in)zien wat er aan de hand was en de handreikingen gedaan richting heling van mijn oude gedragspatronen.

De uitkomst van de deelname aan IZR is dat ik bewust ben gemaakt van gedrag wat mij niet meer past. Nu kan ik dit gedrag herkennen, als ik er soms terug in verval. Daarnaast weet ik nu ook hoe ik mij daaruit kan herstellen. Mijn leven is wat dat betreft veel lichter geworden.

De kracht van Ans en Gerard is dat ze elkaar uitstekend aanvullen in hun manier van begeleiden van de resonanties. Ze weten feilloos te duiden wat de resonanties laten zien. Dat is als deelnemer heus niet altijd fijn om te horen en te zien. De begeleiding die je krijgt is passend naar gelang wat je nodig hebt.

De dynamiek van de deelnemers onderling heb ik altijd bijzonder gevonden. Het voelde voor mij altijd veilig en vertrouwd, zelfs als thuiskomen. Tijdens moeilijke en vreugdevolle momenten heb je steun aan elkaar.

Meedoen aan IZR is een dikke aanrader voor als je bewust wil worden van wat je doet en wat je tegenhoudt om werkelijk jezelf te zijn. Als je echt voor heling wil gaan zou ik het niet bij één deelname laten.

Didier D'Haens

Na deelname aan een andere workshop van Ans & Gerard had ik een folder meegenomen van de 3daagse Uit de ban Repelsteeltje (interactieve zielsresonantie). Het sprak me direct aan. Ik wou graag diepgang en dichter bij mezelf komen en heb me aangemeld.

De weken voor het weekend kwamen de triggers al. Ik werd getriggerd in de oude pijnen, kreeg flash-backs, dromen… Ik had er enorm zin in maar had ook een gezonde spanning bij me over het in een groep zijn, dit is altijd een punt voor mij. Ans zei dat het fijn was om dan de avond van tevoren al te komen dan ben je vrijdag goed geaard en zie je iedereen binnen druppelen. Zo kon ik bij mezelf blijven.

Het fijne vond ik dat we begonnen met een kennismakingsronde en daarna met een kleine oefening in de resonantie. Dit gaf mij een veilig geborgen gevoel en zo kon ik de groep voelen, de individuen. Meteen vorm je een soort verbintenis. De begeleiding van Ans en Gerard is top. Ze laten je zijn wie je bent. Tijd voor een persoonlijk gesprek waar nodig. En ze vangen ieder individu op met heel veel professionaliteit. Ik had dit ook bij niemand anders willen doen dan bij hen omdat ze je omgeven met een enorme warme deken het hele weekend door, van begin tot eind.

Zowel mijn resonanties als die van de anderen raakten me diep. Het hele weekend is intens. Daar waar ik voor kwam de diepte in gebeurde. Ik kwam zoveel te weten over mezelf, hoeveel oude patronen, angsten, verdriet er nog in me zaten. Het gevoel van herkenning, erkenning, het gaat allemaal enorm diep.

Er is geen verwachting, geen moeten. Wat gebeurt, gebeurt. Dat wat kom, komt echt in wat jezelf aan kunt/wilt.

Wat het tot nu toe voor mij heeft gebracht is dat ik mezelf ben gaan voelen en tijd voor mezelf neem. Ik ben van mezelf gaan houden in wie ik ben en waar ik voor sta, ik ben mijn lichaam mooi gaan vinden en ook mijn klachten ben ik gaan doorvoelen. Zodat ik we helemaal opensta voor mezelf en daardoor ook voor mijn partner. Ben ook met haar samen daarna naar een IZR weekend geweest. Dit heeft ook veel voor ons samen gebracht. Zo ontstaat er meer begrip voor elkaar. Doordat je van elkaar veel ziet en geraakt wordt.

Ik zou het om de volgende redenen iedereen aanraden. Zeker bij Ans & Gerard omdat de begeleiding echt top is: geborgenheid, warme deken, kunnen zijn wie je bent, muziek om dieper te voelen, professionaliteit, perfecte verzorging, aandacht voor elk individu, ze zien alles en vangen je direct op waar nodig.

Karin ten Brinke

Als jij jezelf niet eert, doet een ander het verkeerd

Als jij niets van jezelf maakt doet een ander het wel