Home » Blog » Sjamanendrum » Ratel, een klein instrument vol magie en helende kracht

Ratel, een klein instrument vol magie en helende kracht

door | 9 aug, 2023 | Sjamanendrum, sjamanisme

Je kent ze wel allerlei vormen soorten en maten. Over heel de wereld en in alle culturen vindt je ze. Maar weet je ook wat de betekenis en de werking van een ratel is. Naast de drum worden ze ook in het sjamanisme gebruikt maar ook in de hedendaagse muziek. Ze worden ook gebruikt tijdens of in een drumcirkel. Om er een aan te schaffen zijn ze vaak erg prijzig. Je kunt ze ook goedkoop zelf maken en daarom hebben wij een onlinetraining gemaakt hoe je ze kunt maken en veel informatie over dit helende en meditatieve instrument.

Wat kun je verwachten in en van deze onlinetraining:

Uitgebreide uitleg over het maken, gebruik, toepassing, geschiedenis, betekenis en symboliek van de ratel en hoe je een drumstokratel kunt maken op verschillende manieren.

Zelf je eigen ratel maken!

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum? Hoe krijg ik mijn hoofd leeg? Hoe verminder ik spanning in mijn lichaam? Hoe kan ik inzichten krijgen door het gebruiken van een drum? Dit alles en meer lees je hier.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin