Home » Blog » De Ziel » Een drum zelf maken of kopen

Een drum zelf maken of kopen

door | 9 mrt, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Deze vraag werd mij in de jaren dat ik het vak van drum bouwen uitoefende vaak gevraagd. Mijn antwoord was altijd dat het een persoonlijke keuze was wat men wilde doen. “Maar ze zeggen dat maken beter is want dan zit er je eigen energie in en dan kun je je beter met de drum verbinden” Was dan vaak het antwoord. Het enige verschil is dat je inderdaad door eigen inspanning een drum hebt gemaakt waardoor je dat een waardevoller gevoel kan geven. Het verbinden met de drum ligt er meer in hoe je er daarna mee omgaat.

Een drum zelf maken of kopen

Het verbinden met de drum is een persoonlijk proces van jou naar de drum en bedoeling wat je ermee wil. Als je een drum koopt hetzij tweedehands of nieuw kan dat een diepere verbinding opleveren dan een die zelf gemaakt is. In de jaren dat ik workshops gaf heb ik ook mensen gehad die hun drum niet eens mee naar huis wilde nemen. Het was helemaal niet geworden als wat ze zich voorgesteld hadden van hun drum. Dit had vooral te maken met het persoonlijke proces waar diegene in zaten.

Ik ken ook mensen die bij mij kwamen of ik naar hun drum wilde kijken want ze waren er niet tevreden over. Hij klonk niet en nooit en het was zonde geld. En waar ze de drum gemaakt hadden die persoon wist ook niet hoe ze het moesten oplossen. Dus er zijn verhalen genoeg van mensen die een ontevreden ervaring overhielden aan het je eigen energie in een drum stoppen want het is beter.

Een sjamanendrum zelf maken of kopen

Als je een drum koopt dan weet je wat je hebt en hoe die klinkt. Een drum zal vaak een mooie resonantie hebben gelet op de juiste omstandigheden. Als je een drum vaker bij het vuur moet houden dan dat je erop kan drummen was misschien niet je bedoeling.

Voor tips “Waar op te letten bij aanschaf van een drum” kun je naar onze gratis weggever waarin ik in 10 minuten durende video uitleg.

Voor een degelijke en goede drum met snelspansysteem kun je terecht bij door mij opgeleide drumbouwers met verstand van zaken over drums. Zie hieronder:

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Online Drumteachings ondertiteld

Tijdens het maken van de online drumtraining kreeg ik een ingeving dat ik de video’s zou kunnen ondertitelen. Dit had verschillende redenen onder meer dat de Vlaamse zuiderburen dit dan ook beter zouden kunnen volgen. Een andere reden is dat ik Limburgs praat

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin