Home » Blog » Allround Drumteachings Aquarius Edition » 10 goede redenen om de drum te gebruiken in het ontwikkelen van persoonlijke en spirituele groei

10 goede redenen om de drum te gebruiken in het ontwikkelen van persoonlijke en spirituele groei

door | 4 jan, 2023 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum, sjamanisme

Veranderen van gemoedstoestand.

Net als muziek heeft het ritmische effect van een drum ook invloed op onze gemoedstoestand en kan het op een natuurlijke gevoelsmatige manier ons bewust maken van onze eigen zijnskracht.

Afstemmen op de eigen broninformatie.

Door toegang te krijgen tot onbewuste informatie doormiddel van beelden en symbolen vergroot je het gevoelsmatige inzicht.

Herstellen van innerlijke balans.

Ziekte en lichamelijke ongemakken komen voort uit het, niet in balans zijn met je natuurlijke trilling. Het hoofd veroorzaakt een blokkade om niet in stroming te zijn met de universele trilling.

Openstellen voor heling uit de universele bron.

Door weer in contact te zijn met je natuurlijke trilling sta je ook weer open voor contact met de universele trilling die ook de heling aanreikt. Deze gevoelsmatige inzichten zullen de innerlijke kracht vergroten en aanzetten tot genezing van de klacht.

Oplossen van emotioneel trauma.

Trauma’s zijn ontstaan omdat je de heftige gebeurtenis niet hebt kunnen of niet voldoende hebt kunnen verwoorden en dus daardoor het bijbehorende negatieve gevoel niet erkent is. Drumbehandelingen hebben het vermogen je terug te brengen en door de verdrongen gebeurtenis te zien wat er is gebeurt en dit kan vervolgens door jezelf erkent worden. De gevoelsmatige emotionele ontlading en uiting van gevoelens is heling binnen je zelf. Door het gevoel te her-inneren maak je het weer van jou en mag het er zijn. Door het gevoel te vergeten was het buiten jou in leven en bleef het je najagen.

Afschakelen van maatschappelijke druk en verwachtingen.

Welvaartsziekten hebben hun anker in stress en sociale druk. Uit studies is bewezen dat door het drummen een afschakeling ontstaat en de maatschappelijke druk verdwijnt, waardoor er meer ruimte is voor het innerlijke weten en dus het eigenlijke gevoel. Zo kan je weer een overzicht krijgen over wat belangrijk is voor het zelf.

Ruimtes ontdoen van zware of negatieve energie.

Door de kracht van de drum om te communiceren met de geesteswereld kan de drum ruimtes en gebieden reinigen waardoor er een zuivere heilige ruimte ontstaat om te werken.

In je eigen kracht te komen.

Om in verbinding te komen met je innerlijke weten of intuïtie. Het verminderd de uiterlijke drang naar het vluchtige geluk en bevorderd het beklijven van innerlijke voldaanheid.

Inzicht verkrijgen in heikele zaken

Het verkrijgen van antwoorden op levensvraagstukken of zielsopdracht door drummeditatietechnieken. Het verstillen van de gedachten brengt je bij de persoonlijke bron die in contact met de universele bron.

Aanrijking en verduidelijking op je levenspad

Versterken van de afstemming op de zielskwaliteit. Handelingen onderzoeken of deze in lijn zijn met de zielswil of het zielsplan. Gebruik maken van de geesteshelpers die je ter diensten staan op je aardse pad om wijsheid te verschaffen uit je keuzes en handelingen en daar geen oordeel over vellen. Geduldig en getrouw jou proberen te bereiken via toevalligheden en je bij te staan om opheldering te bieden.

Ik, Gerard, begeleidt al meer dan 15 jaar mensen met hun drum. Ik heb als meesterdrumbouwer meer dan 1500 drums gemaakt en meer dan 450 drumworkshops gegeven. Daarnaast heb ik talloze drumcirkels en rituelen georganiseerd, advies gegeven en anderen opgeleid tot drumbouwer. De afgelopen 2 jaar heb ik deze kennis in een training Allround Drumteachings verwerkt, waardoor ik nog veel meer mensen kan bereiken. Al meer dan 300 mensen hebben deze volledige training gekocht!

Wil jij ook alles weten over het gebruik en het toepassen van de drum in het dagelijks gebruik of in je praktijk?

Kijk dan hieronder voor meer informatie.

Meer over de helende kracht van drummen

Gratis tips voor de aanschaf van een drum

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin