Allround Drumteachings Aquarius Edition

Vroeger is voorbij, verrijk je nu met nieuwe kennis op wat ooit goed was

Daar zit je dan met je drum. Je haalt er niet echt veel plezier uit als alleen dat deze heel mooi is. Voor de rest is je kennis over het gebruik niet voldoende en het ontbreekt aan wat variatie in de ritmes. Dat ene ritme ken je nu wel. Naar een drumcirkel gaan dat vind je niet zo snel want dat geeft bijna niemand of je moet er ver voor gaan. Het zou een uitkomst zijn als je daar zelf wat meer van zou weten dan zou je het zelf kunnen gaan doen. In de buurt is ook niet zoiets waar je elke maand even kan gaan drummen.

Zou je ook de drum kunnen combineren met engelenenergie, edelstenen, schedels en andere vormen van spiritualiteit en sjamanisme? Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging met de drum.

En misschien is het ook wel leuk om met je kinderen of het gezin samen te spelen daar wordt die misschien wat rustiger van. Helemaal leuk zou zijn hoe ik het kan gebruiken samen met mijn partner. Misschien komen we dan meer in verbinding met elkaar.

Sjamanendrum

Eureka

Nu heb je het gevonden. Je hebt het gevoel alsof je de wereld gaat veroveren. Althans er gaat een hele vernieuwende wereld voor je open. Niet alleen op het werken met de drum voor jezelf maar ook de nieuwe behandelmethoden voor het aanstaande nieuwe tijdperk. Je leert nu zoveel ritmes en het drummen gaat vanzelf. Zoveel informatie en mogelijkheden had je nu ook weer niet verwacht. Je kunt beter omgaan met je intuïtie omdat je dichter bij jezelf bent gekomen. Nu heb je informatie waar je op moet letten als je met groepen of drumcirkels wilt werken. Je krijgt de vraag van anderen om hen ook te behandelen en wekt hun interesse zodat jullie samen wat gaan doen.

In het gezin vinden ze ook veel leuker nu om met z’n alle samen te trommelen en te oefenen. De oefeningen die je met je partner doet geeft jullie beiden meer energie, het afschakelen of even tot rust komen is een welkome verademing na een drukke dag.

“In liefdevolle verbinding met jezelf zijn, is een cadeau voor anderen.”

Rust en voortschrijdend inzicht

Mijn naam is Gerard Portheine en ben meer dan 30 jaar bezig met het spirituele, waarvan de laatste jaren met de DNA-code van de ziel. Heb vele stromingen gevolgd om mezelf te ontwikkelen en regisseur van mijn leven te worden. In 2001 bracht mij dat bij de Lakota omdat ik daar een soort van roep toe voelde. Deze interesse breidde zich uit naar het maken en gebruiken van drums en het begeleiden van drumworkshops. Daarnaast heb ik zweethutten en vuurlopen mogen begeleiden. Het onderzoek wat met dit alles samen ging heeft geleid tot veel kennis en vakmanschap.

In 2020 heb ik besloten om te stoppen met de drums, het werd wat veel om meer dan 10 drums per week te maken incluis de voorbereidende werkzaamheden daar ik alles zelf maakte. Ik ben mensen gaan opleiden om de kwalitatief professionele drum niet verloren te laten gaan. Het jaar retraite heeft mij een andere kijk op het werken met drums aangereikt. Ik kreeg duidelijke aanwijzingen wat de bedoeling is in het Aquarius tijdperk. Dit leide tot onder andere deze Allround drumteachings Aquarius Edition.

Drumspecialist

Drums worden al eeuwen gebruikt om te verbinden en te communiceren. De trilling die de drum genereert heeft de eigenschap dat het onze hersenen in een thetastaat brengt. Dit is de meditatieve staat van onze hersenen tussen slapen en wakker zijn in. We komen dan in contact met onze intuïtie en met ons hoger bewustzijn. Het haalt het voorgeschoven gordijn weg van onwenselijke en onprettige herinneringen waarvan het in die tijd nodig was om die te vergeten.

We kunnen op deze manier ook inzicht krijgen in trauma en dit doorvoelen. De angst voor trauma zit in het aangeleerde alerte deel van onze hersens, ons overlevingsmechanisme. Door met de drum te werken kan dit op een zachte manier oplossen. Hoe meer een mens in contact met zichzelf komt des te krachtiger zal deze zijn om alles aan te kijken.

Het kan helpen bij verslavingen die vaak hun grondslag vinden in hechtings-problematiek. De drum leert ons verbinding te maken met onszelf en maakt duidelijk dat alleen wijzelf onze behoefte kunnen vervullen, dat is de enige wijze om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen. Je hoeft dan aan niemand iets terug te doen, je doet het alleen voor jezelf. Vanuit die gedachte kun je liefdevol de verbinding met anderen aangaan en krijgen ze meer van jou.

Uit het hoofd, in het hart. Dat is alvast geen valse start

drumcirkel geven

Je hebt nu zoveel kennis dat je eigen groepje kunt beginnen

De bijeenkomsten op regelmatige basis zorgen ervoor dat jullie meer drumplezier krijgen. Iedere keer iets nieuws maken met zijn allen en iedereen zit beter in zijn vel.

Wat kan ik leren over de drum

Nu je de knowhow hebt voel je je zekerder

Het gaat nu zo goed dat je zelfs al anderen kunt helpen met hun problemen en ongemakken. Je denkt er zelfs aan om zo een centje bij te verdienen of je gaat een praktijk starten.

leren drummen

Je bent de schaamte voorbij en durft je te laten zien

Je weet nu dat de drum niet in een bepaald hokje past en dat de mogelijkheden legio zijn. Je kunt nu zeggen en uitleggen wat de drum voor een ander kan betekenen.

sjamanendrum leren spelen

Als vegan kun je nu ook een drum gebruiken

Nu je weet dat een fiberskin drum net zo goed, zelfs praktischer is dan een dierenhuiddrum houdt niets je meer tegen. Ook jij gaat plezier beleven aan het drummen.

Dit hebben anderen ontdekt voor zichzelf

Ik zat vol onrust.

Mijn hoofd tolde op mijn romp en voelde een enorme drang om maar door te blijven gaan. Ik had het gevoel dat ik alles verloor en was mezelf niet meer. Ik moest voldoen aan anderen en dat had zijn tol wel geëist.

Ik ben hulp gaan zoeken om te kijken of ik nog wel te redden was bij wijze van spreken. Ik zeg dit wat gekscherend maar zo was het voor mij wel. Iets in mij leidde mij naar Gerard en deze heeft mij aangehoord en een suggestie aangereikt om de Magie van de drum te ervaren zoals hij dit noemde. Ik dacht ja, wat heb te verliezen? De eerste drumsessie die ik onderging maakte me intens verdrietig. Ik schaam me er niet voor maar ik heb liggen huilen als een klein kind. Ik realiseerde mij dat ik mezelf was verloren. De aanraking van de drum maakte mij weer bewust van mijn lichaam. Er schoten herinneringen door mijn hoofd waar ik boos om kon worden en dan weer intens kon voelen hoe verdrietig ik was.

Ik voelde mij door niemand gehoord en realiseerde me achteraf dat ik zelf niet naar mezelf geluisterd had. Waarom zouden anderen dat dan moeten doen was mijn conclusie. Ik gebruik de drum nu geregeld voor mezelf en kom dan als het ware thuis in mijzelf. Ik heb leren voelen wat ik zelf wilde en me afvragen hoe voelt dit voor mij. Waar ik eerst wat sceptisch was over een trommel ben ik nu dankbaar dat ik hiermee in aanraking ben gekomen. De drum bracht mij naar binnen en ik heb leren luisteren naar mezelf. Daar waar ik dacht, wat heb ik te verliezen vond ik mezelf.

Jules

Dat ik direct aan de slag kon met de drumteachings en de heldere uitleg van Gerard inspireerde mij.

Het maakte voor mij duidelijk dat ik hiermee verder wilde! Ik ben al snel met kinderen gaan drummen.

Ik geef drumcirkels bij elke maanviering en bij alle rituelen gebruik ik 1 van mijn 3 prachtige sjamanendrums.

Verder gebruik ik de drum voor meditatie, trancereizen maar ook om met mij zelf in contact te komen.

Na de drumteachings voel ik veel meer verbinding met mijn drums en had ik de handvatten om het geleerde in de praktijk te brengen.Het spelen met de drum betekend voor mij thuiskomen en contact met mijn ziel.

Dit wil ik graag met andere mensen delen!

Gaby Hänel

Ik ben begonnen met de online training drumteaching en wil je laten weten dat ik razend enthousiast ben. Het is heel leuk om te beginnen om op een andere manier met mijn drum om te gaan.

Ik ben al lang vriendjes met hem, maar toch…….. hier leer ik net even die extra verbinding te maken.

De drumritmes zijn voor mij een feestje om te oefenen! Top. Ik ben nu bezig met de windrichtingen en verplicht mezelf om niet alvast verder te snuffelen.

In mijn praktijk gebruik ik de drum bij diverse behandelingen en workshop, tot nu toe op gevoel. Maar ik ervaar het als een  verdieping om de diverse  ritmes te leren en te gebruiken.

Chapeau voor de training die je hebt neergezet. Voor mij werkt het perfect om het online te kunnen doen in mijn eigen tempo.

En weer teruggaan naar een onderdeel als ik er behoefte aan heb.

Dank je wel,

Sietske Brander

Hoe ziet de training eruit en wat kan je verwachten?

Meer dan 4 uur video materiaal die de ritmes, oefenmateriaal en de behandelmethodes gedetailleerd uitleggen in 94 video’s. Je leert drumvaardigheden ontwikkelen tot een professioneel drumtherapeut. Je leert de nieuwe visie door middel van aangereikte voorbeelden over de nieuwe behandelmethodes. Uitleg over de do’s en dont’s tijdens het werken met de drum en de cliënt. Aanwijzingen en ideeën om meer uit je groepswerk te halen. Nieuwe inzichten die je drumcirkels effectiever maken en meer diepgang geven.

Unieke online training voor in je praktijk
Hoe leer ik werken met mijn sjamanendrum
Hoe leer ik drummen

Zelf hebben wij goede ervaringen met de combinatie paard en drum. Hier was het maken van een drum en het werken met paarden in de vorm van equitherapie samen de structuur van een intense workshop. Ook het werken met de drum en paardentherapie is een uitstekende combinatie.

Een oeroud instrument dat door de eeuwen heen ons naar de nieuwe tijd begeleid

Verbinding met je innerlijke weten, je hogere bewustzijn en de universele liefde

Veelgestelde vragen

Werkt dit ook voor kinderen en baby's?

Dit is juist heel goed voor kinderen en baby’s. Na de geboorte kan het zijn dat de baby of het kind de veiligheid van de baarmoeder mist. In de baarmoeder voelde en hoorde het de trilling en het geluid van de hartslag van de moeder. Je kunt de ouders uitleggen en leren om hun kinderen bij het slapen gaan even te drummen. Voor huilbaby’s en kinderen die moeite hebben met slapen is dit een uitkomst.

Kan ik dit ook toepassen tijdens de zwangerschap?

Het geeft de moeder rust eb daardoor zal het zeker effect hebben op het welzijn van de baby. Het is dan wel even kijken hoe de baby er op reageert als je boven de buik drumt. Begin altijd op een afstand en ga langzaam naar de buik toe.

En hoe werkt dat in de geriatrie?

In de geriatrie zie je ook vereenzaming en angst. Dit leidt ook tot agressie en verdriet omdat de onmacht is toegeslagen. Vaak zie je dan kinds of kinderachtig gedrag en dan kun je met de drum muziek laten maken. Ze worden dan blij en gaan helemaal open. Anderzijds zullen ze ook uit het hoofd gaan en rustiger kunnen worden. Het klinkt misschien raar wat ik zeg maar zo gaan ze ook uit hun overleving of wat daar nog van over is.

Kan dit ook bij stervensbegeleiding helpen?

Jazeker, zoals ik al zei wordt de weerstand gebroken door de hersenen in een theta-staat komen. Dit zorgt ervoor dat mensen hun angst voor de dood even kunnen vergeten. Het maakt ze rustiger omdat ze meer naar binnen gaan en daar hun rust kunnen vinden. Ik ken hier voorbeelden van dat iemand zijn vriend begeleide op het sterfbed. Hij vond dat fijn want dan was hij niet zo bang en kon dan beter in slaap vallen. Ook hier zie je dat het hoofd vaak de lastige broeder in het verhaal is om in vrijheid en overgave te gaan.

Is dit alleen bedoeld voor therapeuten enzo?

Het antwoord daarop is, nee absoluut niet. Ook als je geen therapeut of coach bent kun je heel veel uit deze training halen. Je kunt dat wat je hier leert perfect gebruiken in je privé leven. Iedereen kan dit leren omdat het iets universeels is wat op veel situaties toepasbaar is. Als jij drumcirkels wilt gaan geven of je kindje wat slecht in slaap komt of erg onrustig is wil behandelen met de drum kan dat. Ook jij leert dan hoe je kunt healen en behandelen van je omgeving. Misschien vindt je het wel zo leuk dat je er ook over denkt hier wat geld mee te verdienen. Het zou zo maar kunnen dat je je echtheid naar boven trommelt en je ontdekt dat je ook kwaliteiten hebt om mee te werken.

Je zou het wel willen maar je kunt het niet betalen?

Dit een reden die we vaker horen en we beseffen ons ook dat het een fiks bedrag is om even te betalen. Anderzijds als je het omrekent naar per maand is het €24,75. Wat je zou kunnen doen is het aan familie of vrienden vragen of zij je willen lenen. Je kunt hen in ruil voor het terug te betalen aanbieden dat ze een sessie of behandeling bij jou kunnen krijgen. Op deze manier doe je zelf nog eens ervaring op en vergroot je je expertise. Behandel je een persoon per week dan heb je het geld in no-time terug betaald.

Hoe lang is deze online training beschikbaar?

Er is geen eindtijd aan verbonden. Het werken met de drum is een hele ontdekkingsreis en heeft vele mogelijkheden. Je kunt nu op je gemak ruim de tijd nemen zodat je telkens nieuwe dingen hierin kunt ervaren of later nog een keer terug kunt kijken om iets weer te checken. We horen van veel mensen terug dat ze dit erg fijn vinden.

Hoe gebruik ik een sjamanendrum

Ervaringen van mijn klanten

Wauw…..zo gaaf de drum teachings. Ik heb echt geleerd om nog specifieker met mijn sjamanendrum om te gaan.

Intense reizen gemaakt en anderen intens laten reizen. Zo bijzonder.

De verbinding met mijn beauty ofwel drum was er al, de liefde en koestering heeft andere vorm gekregen.

En deze gaat zeker nog verder de wereld in.

Bij Gerard denk ik aan directheid, concreet zijn en ook aan zachtheid.

Aho.

Maris Vereijken

Van de drumteachings heb ik zonder meer veel geleerd. Wat ik erg fijn en ook belangrijk vond was de praktische toepasbaarheid. De lessen waren erg interessant. Gerard brengt zijn kennis op een prettige manier over. Ik kon er meteen mee aan de slag.

Verschillende drumritmes, het begeleiden van een drumcirkel, het geven van drumhealings, het zorgdragen voor je drum, enz. Erg fijn! Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf drumhealings geef, Moederdrum meditaties verzorg en plannen heb voor het organiseren van drumcirkels.

Al deze dingen wilde ik al langer doen, maar de Drumteachings hebben ervoor gezorgd dat mijn kennis toenam en ik voldoende zelfvertrouwen voelde om de stap te nemen. Daar ben ik erg blij mee en dankbaar voor!

May Zeelen

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van de drum.

Haal meer uit jezelf dan je ooit voor mogelijk had gehouden.