Home » Blog » Zelfrealisatie » Fases van Zelfrealisatie
Hoe werk ik aan zelfrealisatie

Fases van Zelfrealisatie

door | 30 mei, 2021 | Interactieve Zielsresonantie, Zelfrealisatie

Fases van Zelfrealisatie

Van aangepast gedrag naar eigen gedrag

Om uit het aangepaste gedrag te komen doorloop je een aantal stappen. En elk van deze stappen is noodzakelijk om de verandering te bewerkstelligen. Hieronder zie je het proces wat erbij zelfrealisatie doorlopen wordt:

Fases van Zelfrealisatie

Stap 1: Bewustwording

Je wordt je bewust van de situatie, het probleem, je eigen gedrag hierin. Je merkt dat je iets doet op een manier zoals je niet meer wilt. Keer op keer doe je iets op een aangeleerde manier. Je weet dat je het anders wilt maar je weet nog niet hoe.

Het belangrijkste in deze stap is dat je je bewust bent dat het je weer gebeurd. Meer hoef je je nog niet te doen. In feite ben je momenten aan het verzamelen van je aangepaste (=ego) gedrag.

Ben hierin mild voor jezelf. Geef jezelf niet op je kop als je het weer “fout” doet. Je kunt het nog niet anders doen want je zit nog in de verzamelfase.

Stap 2.  Voelen

Je gaat onderzoeken hoe het voelt om in deze situatie te zitten. Het doorvoelen is heel belangrijk. Als je het voelen volledig vast kan pakken kun je er doorheen gaan en het los laten.

Stap 3. Integratie

De rijpingstijd. Tijd om te rusten en tijd voor jezelf. Tijd voor meditatie, contemplatie en niks doen. Het nieuwe in jou moet volledig kunnen integreren.

Stap 4. Inzicht

Dit kan je plotseling invallen. Je merkt dat je point of view verandert is en dat je anders naar de situatie kijkt. Je hebt ook een nieuw beeld van hoe je met de situatie om kan gaan of hoe je hierin anders kan gaan staan.

Stap 5. Nieuw handelen

Omdat je een nieuw inzicht hebt, heb je nu de tools om op een nieuwe manier te handelen als je in dezelfde situatie komt, dit is een hele belangrijke stap. Inzicht zonder anders handelen dan verandert er nog niks.

Met een zelfrealisatiesessies werk je aan dit proces.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

De Ziel

De Ziel

Wat is de ziel? De ziel is ontstaan toen de Eenheid besloten had dat deze op zoek wilde gaan naar inzicht. We kunnen de Eenheid daarom ook wel ‘De...

lees verder
Wacht eens even! Waarom wachten?

Wacht eens even! Waarom wachten?

Ik sprak laatst een cliënt die iets te lang gewacht had met weer een afspraak te maken en helemaal onderuit was gegaan. Op mijn vraag waarom ze te lang gewacht had vertelde ze dat ze dacht dat ze er alleen uit wilde komen en dacht dat ze dat wel kon.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerard Portheine

Gerard Portheine

Ik reageer zodra ik kan

I will be back soon

Gerard Portheine
Hoi,

Heb je een vraag? Stel deze gerust.
Whatsapp
Tweet
Share
Share
Pin