Home » Blog » De Ziel » Tigerbells aan je drum

Tigerbells aan je drum

door | 28 apr, 2023 | Sjamanendrum, sjamanisme

Tigerbells hebben in het Oosten een beschermende functie. De tijger die afgebeeld is op de bel verjaagt de negatieve energieën. Zo werden ze in Tibet en China bij pas geborenen en baby’s om de enkels gebonden. Als er een boze geest bij de baby kwam, werd de baby onrustig en ging met de beentjes bewegen en door het gerinkel van het belletje werd de geest verjaagd. In de Feng shui is er een gebruik om ze aan de buitenkant van de deur te hangen wat dan dezelfde functie heeft, namelijk de negatieve energie buiten te houden.

De koordjes met tigerbells kun je natuurlijk nog steeds op de oorspronkelijke manier bij kinderen gebruiken. Maar ze zijn ook fijn om te gebruiken als sleutelhanger aan je telefoon, portemonee of rugzak.

De echte creatieveling weet er nog wel andere bestemmingen voor zoals aan een sjamanendrum of drumstok bevestigen zodat deze tijdens het drummen zachtjes mee rinkelt of ten behoeve van een krachtvoorwerp. Ook kun je de koordjes om je pols doen tijdens het drummen.

Benieuwd in welke kleuren we ze nog hebben? Klik dan op de knop.

LET OP je wordt hierbij doorgelinkt naar onze andere site.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Een drum zelf maken of kopen

Een drum zelf maken of kopen

Een sjamanendrum zelf maken of kopen? Deze vraag werd mij in de jaren dat ik het vak van drumbouwer uitoefende vaak gevraagd. Wat zijn de voordelen van het zelf maken van een sjamanendrum? Wat zijn de voordelen van het kopen van een drum?

lees verder

Wat is het Aquariustijdperk?

Wat is het Aquariustijdperk? Het Aquariustijdperk is het laatste deel van 407 jaar in een cyclus die in totaal 27.043 jaar duurt. Laat ik eerst even uitleggen welke cyclussen er waren. In de eerste cyclus kreeg de mensheid…

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin