Home » Blog » Sjamanendrum » Sjamanisme en de drum

Sjamanistische toepassingen van de drum.

Van oudsher wordt de drum gebruikt om te communiceren en verbinding te maken met de geesteswereld. Enerzijds om te reizen voor visioen te verkrijgen of inzicht in bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld ziektebeelden. Anderzijds voor offerandes en vieringen zoals o.a. oogstfeesten en seizoenswisselingen.

De mensen dachten vroeger dat de natuur, de Grote Geest was en gingen er met het grootste respect mee om en ze waren nederig. Alles wat ze gebruikte werd op rituele wijze benaderd. De drum werd gezien als een gift van de Grote Geest en werd dus ook zo behandeld. Op deze manier konden ze zich tot de Grote Geest richten. Vaak werden de drums beschilderd met afbeeldingen die de gebruiker van de drum door had gekregen tijdens een visioen of als kenmerk van een goede daad. Deze tekeningen worden heden ten dagen nagetekend en op een drum gezet om het mooi te laten lijken en heeft dan een bepaalde egowaarde.

De drum is weer in opkomst omdat het mensen iets brengt wat ze in contact brengt met zichzelf. Het herinnert ze weer dat ze rust en heling in zichzelf kunnen vinden door de trillingen die de drum produceerd. Het maakt ze rustig en ontspant waardoor het lichaam hersteltijd krijgt. Zo wordt men zich weer bewust van dat lichaam. Sjamanisme is thuis zijn in eigen lijf wat zoveel wil zeggen als aanwezig zijn bij jezelf om een keuze te maken in wat jij wil. In het lichaam huist alle informatie die “ziel” heet en dat is de aangever van wat goed voor je is en wat niet. De ziel is het Godsdeel dat continu in verbinding is met het grote geheel. De drum is dus zo gezegd het voertuig van de sjamaan om te communiceren met God.

De drum is dus een aanvulling als je er voor kiest om mensen te begeleiden in je praktijk. Maar zeker ook voor persoonlijke doeleindes zoals even ontspannen na een drukke dag of het rustig maken je naasten.

Ervaar de helende kracht van drumbeoefening en hoe het kan bijdragen aan persoonlijke groei en genezing.

Door Gerard van NatuurlijkZijn zijn opgeleidde professionele drumbouwers. Je kunt bij hen terecht voor workshops en verkoop:

Drumbouwer in Heerhugowaard

Drumbouwer in Venlo

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum? Hoe krijg ik mijn hoofd leeg? Hoe verminder ik spanning in mijn lichaam? Hoe kan ik inzichten krijgen door het gebruiken van een drum? Dit alles en meer lees je hier.

lees verder

Werken met de dubbele drum

Hier vindt je informatie over de dubbele drum en de Dyangro – tibetaanse meditatie drum. Sommige sjamanen hebben een voorkeur voor de dubbele drum. Dit omdat het de samensmelting tussen de mannelijke en vrouwelijke verenigt en door de

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin