Home » Blog » De Ziel » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 1

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 1

door | 8 mei, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

Deel 1 van reportageartikel tijdschrift BLOOM editie 4 – 2022

VAN DRUK DRUK DRUK NAAR RELAX…

De drukte stijgt je naar het hoofd en zaken stapelen zich op. Je wilt alles op een rijtje krijgen maar je kan zelfs het rijtje niet eens meer vinden. Iedereen in je omgeving vraagt wat van je en verwacht iets van je en waar je dat vroeger makkelijk kon is de koek nu op. Je loopt zo gespannen als een veer rond om alles voor elkaar te krijgen. Je rent van, hot naar her en van her naar… naar wat ook al weer!? ….ohjah naar daar. Je hebt het breekpunt bereikt en bent doodmoe van de heisa om je heen. Gerard van NatuurlijkZijn en Shamanicdrumacademy weet er alles voor, maar heeft ook een uitweg uitgedokterd. Maak kennis met hét voertuig van de ziel, met name… de drum!

Ontdek de heilzame werking van de drum

Sjamanendrum Bloom België

BLOOM: In welke zin is de drum een weldaad voor body, mind en soul?

Gerard: De drum brengt je in verbinding met jezelf. De trillingen gaan dwars door je lichaam – body – heen en zo wordt je je bewust van eventuele spanning of de pijnlijke, vermoeide benen die aangeven dat het een hele kluif is om je staande te houden. Je kunt de drum als een massageapparaat zien die dieper gaat dan welke fysieke massage dan ook. De natuurlijke trilling raakt zelfs je organen aan en je ontdekt plekken in je lijf waar je het bestaan niet van wist.

De resonantie van de drum zal je hoofd – de mind – tot rust brengen en in een thetastaat brengen. De hersengolven worden tussen de 4Hz tot 7Hz gebracht, dit is tussen wakker zijn en slapen in. Een meditatieve toestand waarin je volledig ontspannen bent. Dit heeft het gevolg dat je met jezelf in contact komt en als je dan weet dat, jezelf, een ander woord voor ziel – soul – is dan kun je aan de universele kennis komen. Een drumbehandeling hetzij een healing of massage geeft je een voldaan/ vervuld gevoel. Je meridianen en chakra’s worden door de natuurlijke trilling weer in lijn gebracht waardoor je je meer energieker en jezelf voelt. Het zet je in je eigen kracht en heeft een positieve werking op het algehele welzijn.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

De oeroude cederboom waarlangs de sjamaan naar de drie werelden reist.

De helende kracht van een drum is gebaseerd op de Drievuldigheid van de geesten die verbonden zijn aan de dierenhuid, de boom en de mens die de drum maakt en tot leven brengt. Je kunt erbij het kiezen van een dierenhuid rekening mee houden welke eigenschappen, energieën, capaciteiten en karakteristieken je graag zou willen aanroepen om mee te werken.

lees verder

Wat is het Aquariustijdperk?

Wat is het Aquariustijdperk? Het Aquariustijdperk is het laatste deel van 407 jaar in een cyclus die in totaal 27.043 jaar duurt. Laat ik eerst even uitleggen welke cyclussen er waren. In de eerste cyclus kreeg de mensheid…

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin