Home » Blog » De Ziel » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 4

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 4

door | 31 mei, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

BLOOM: Waarom heb je de Online Drumteachings in het leven geroepen?

Gerard: Tijdens mijn dertienjarige carrière als drumbouwer, een carrière waar ik inmiddels mee gestopt ben, kreeg ik geregeld de vraag van mensen waar en hoe ze konden leren drummen. Ze hadden vaak al een drum aangeschaft of er zelf een gemaakt en wilden hier graag mee verder. Omdat er toentertijd geen trainingen of cursussen waren, raadde ik iedereen aan om het op het gevoel te doen. Zo zouden ze het vanzelf wel leren. Maar de vraag naar lessen en informatie bleef bestaan. Daarom riep ik de eerste editie van de Allround Drumteachings in het leven. Al snel ontdekte ik echter dat er iets ontbrak. Het voelde niet goed en ik besloot om deze trainingen stop te zetten. Pas later heb ik de draad weer opgepakt.

Tijdens een jaar retraite werd mij de huidige Allround Drumteachings Aquarius Edition via mijn intuïtie aangereikt. Om een klein voorbeeldje te geven; ik lag net in bed om te gaan slapen en kreeg net voor ik in slaap viel een ritme te horen. Ik heb onmiddellijk het ritme, inclusief een aantal aantekeningen, genoteerd. Een andere reden om deze training op te starten was en is om mensen een manier aan te reiken om een diepe verbinding met zichzelf te kunnen maken. Zo leren ze met hun intuïtie werken.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin