Home » Blog » De Ziel » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

door | 13 mei, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

Deel 2 van reportage artikel tijdschrift BLOOM editie 4 – 2022

BLOOM: Wat zijn de voordelen van het leren werken met een drum?

Gerard: Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen. Hierbij kan je ook gebruik maken van een moederdrum, een grote drum die in een standaard hangt. Er kunnen meerdere personen tegelijker tijd op spelen, wat ook weer mogelijkheden biedt in groepswerk. Het voordeel van een moederdrum is, dat je de energie terug krijgt dankzij de resonantie.

De drum heeft trouwens ook een heilzaam effect op kinderen die slecht slapen. De trilling van de drum herinnert ze aan de veiligheid die ze voelde toen ze nog in de baarmoeder waren, waar ze de hartslag van hun moeder konden horen en voelen.

Voor jezelf is het fijn om af te schakelen van je werk of drukke dag door even op de drum te spelen met je hand of klopper. Je kan dan weer thuis komen bij jezelf door je stress eruit te kloppen. Mocht je in een appartement wonen dan kan je ook met de vingertoppen op de drum tikken zo hebben de buren er geen last van.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin