Shamanic Drum Teachings

Opleiding tot respectvol drumcarier / drumdrager

Je leert hoe om te gaan met je drum bij rituelen en healingen. Maakt kennis met drumritmes en hoe faciliteer je een drumcirkel. Bij welk totem of krachtdier hoort welk ritme. Wat is een tranceritme en wat is een healingsritme. Hoe je de trommel professioneel en therapeutisch kunt inzetten.

We gaan samen oefenen, ervaren en beleven. Je leert over wat wel en wat niet kan/ mag. We werken en leren met elkaar voor elkaar en door elkaar.

We bekijken in deze workshop de dingen vanuit het neo-sjamanisme. Omdat wij geen voorouderlijke lijnen hebben die ons verbinden met sjamanisme zullen we gebruik moeten maken van de sjamaanse culturen die nog steeds het sjamanisme praktiseren. We zouden ons kunnen richten op een cultuur maar daarmee zouden we onszelf en die cultuur te kort doen. We zullen nooit een Mongoolse, Peruaanse of Indiaanse sjamaan kunnen zijn omdat we simpelweg hier geboren zijn. We halen wat we nodig hebben en geven het daarmee tegelijk weer terug aan Moeder Aarde en Vader Hemel en hun Kinderen.