Voel jij je ook onrustig en niet op je gemak elke keer als je in een groep komt?

Heb je geen idee waar dit vandaan komt?

Belemmert het jou om jezelf te zijn in zo’n situatie?

Merk je dat je je afzijdig of teruggetrokken houdt?

Deze onrust verdwijnt na een zielsresonantie zodat je weer volledig veiligheid kan ervaren als je in een groep bent.

Pieter, één van onze deelnemers, kwam met dit thema tijdens een interactieve zielsresonantie.
Het lijkt op zich misschien niet een groot probleem maar ga voor je zelf maar eens na hoe vaak je je in een groep begeeft in je leven.

Het mooie van de IZR is dat dit je terug brengt naar de allereerste keer dat het trauma ontstond.
Is dit een trauma? Ja, alles wat op een bepaald moment te groot voor je is wordt een trauma. Je kunt je dus voorstellen dat veel trauma’s ontstaan op jonge leeftijd omdat je dan nog niet alles kan overzien. We vergeten dit omdat we er een overlevingsstrategie op deze pijnlijke ervaring creëren en we dit nooit meer willen voelen of meemaken.

Pieter heeft een verlangen geformuleerd rond dit thema en we zijn hiermee aan de slag gegaan.

Gedurende de resonantie begon één van de resonanten te zingen: “Zakdoekje leggen, niemand zeggen”.
Op dat moment kwam er een schokreactie bij Pieter en hij sloeg zijn hand voor zijn mond.
“Oh, ja, dat was ik vergeten…. Op de kleuterschool werd ik tijdens zakdoekje leggen niet gekozen en ik voelde me enorm uitgesloten”.

Hieruit blijkt dus dat iets wat ogenschijnlijk klein lijkt of er niet toe lijkt te doen een grote impact heeft op onze ontwikkeling of verdere bestaan.

Na de resonantie voelde de Pieter zich opgelucht en zijn houding binnen de groep veranderde volledig. Van een onzichtbaar ongemakkelijke houding naar zelfbewust. Dit heeft zich naderhand doorgezet als hij zich in een groep begeeft.

Tijdens de Zielsresonantie wordt de nadruk niet alleen op het bewust worden gelegd maar vooral op wat daarna komt: het doorvoelen en integreren binnen jezelf. Waardoor je daarna anders kan handelen of je gaan gedragen.

Mocht je ook tegen iets aanlopen en je hebt geen idee wat het is of waar het de oorsprong heeft? Neem dan contact met ons op hoe ook jij een krachtige draai kunt geven aan deze ongewenste situatie.