Home » Blog » De Ziel » Tweelingzielen
Tweelingzielen

Tweelingzielen

door | 1 mei, 2021 | De Ziel, Zelfrealisatie

Zoals ik in een vorige blog “Wat is de Ziel” al benoemde, is een ziel gesplitst door de Eenheid tijdens de oerknal waardoor de tweelingzielen zijn ontstaan. De belangrijke reden hiervan is om de ziel te motiveren om op zoek te gaan en te evolueren om ooit weer bij elkaar te komen alvorens samen te smelten in het Grote Geheel. Wetenschappelijk zou je kunnen bekijken dat je alleen maar energie opwekt door een plus en een minpool. Er zijn dus twee kanten ontstaan die lijnrecht tegenover elkaar staan en een totaal andere benaderingswijze hebben om zaken te onderzoeken. Omdat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen gaan ze op zoek naar elkaar gedurende de evolutie zoals iedere ziel deze doorgaat. De ene kant doet dit verstandelijk en is vooral op de buitenwereld gericht ook wel het mannelijke, de andere doet dit gevoelsmatig en is vooral naar binnen gericht ook wel het vrouwelijke genoemd. Ze zijn erg strijdig met elkaar en kunnen het maar moeilijk eens worden omdat ze nog niet hebben geleerd om zaken van de andere kant te bekijken. Ze gaan afzonderlijk op reis om later weer bij elkaar te komen en samen te smelten. Eer ze bij elkaar komen hebben ze via andere zielen geleerd om begrip voor de handelingen en eigenschappen van de ander te hebben. Dit wil zeggen dat ze zich bewust zijn van hun eigen eigenschappen en van de eigenschappen van de ander  waardoor het mogelijk is om samen te smelten.

Tweelingziel ontmoeten

Ik weet dat ik waarschijnlijk bij het volgende, mensen een droom afpak, tegen de haren instrijk en dat ik totaal ongelijk heb en er niks van weet. Prima, dat is dan zo. De hereniging van de tweelingzielen gebeurt nadat ze beiden het menszijn overstegen zijn en samen evolueren als één ziel in de geesteswereld. Met hoge uitzondering zal het zijn dat je in dit leven je tweelingziel ontmoet. Vaak heb je wel het idee dat je, je tweelingziel ontmoet hebt want het klopt allemaal en we zijn zo verliefd op elkaar en hebben nooit ruzie. Je hebt nog nooit zo een intense beleving met een ander gehad of ervaren dus het moet wel zo zijn. Het is heel begrijpelijk dat je dit zo ervaart maar dit kan een ziel zijn waar je in een vorig leven een innige band mee hebt gehad, een soulmate dus en dat is net zo waardevol. Zoals ik in de blog “Wat is de ziel” heb geschreven, heb je met andere zielen afgesproken om elkaar te helpen bij de evolutie naar de Eenheid. Dit noemen we de zielengroep waar je soms de vader, moeder, kind, broer, zus, geliefde, agressor en meer variaties die je kunt aangaan met elkaar. Vaak heeft het vooral te maken dat je opnieuw verliefd bent en dat je behoefte aan verbinding en geliefd zijn wordt vervuld. Maar nogmaals de kans is klein en iedere kans heeft 50% slagingspercentage. Het is wel of niet.

Even terug naar andere eigenschappen oftewel kenmerkend gedrag. Het zou kunnen dat je het bij lezen van het volgende bij jezelf herkent en denkt van, “ja, dat klopt wel”. Een mens die erg reageert op de buitenwereld en altijd eerst de ander de schuld geeft of denkt dat de ander hem wat aandoet is de naar buiten gerichte kant. En de mens die alles op zichzelf betrekt en zich afvraagt, “komt dit door mij of is het mijn schuld?” is de naar binnen gerichte kant. Dus het gemis wat de ene kant van de ziel heeft ten opzichte van de andere kant is ontstaan bij de oerknal. Dit wil dus tevens zeggen dat dit in alle levens zo zal zijn. Je blijft de naar buiten gerichte of de naar binnen gerichte. Misschien makkelijker om deze de “outer” en “inner” te noemen. De outer is boos en vraagt zich af wie hem dit kunstje geflikt heeft en de inner is verdrietig en vraagt zich af of dit door hem komt dat dit gebeurt is. Even een zijweggetje, hier hebben we tegelijk de twee oergevoelens “boosheid” en  “verdriet” te pakken. En laat dit nou net de gevoelens zijn die in de huidige maatschappij onwenselijk zijn. We kennen allemaal wel dat je niet kwaad mag zijn want dan ben je brutaal, ongehoorzaam of een verwend nest en vul maar aan… of je moet je niet aanstellen, volwassen zijn, een jankerd zijn, nergens tegen kunnen en meer van die opmerkingen. Vaak is dat omdat de ander daar niet mee om kan gaan dus mag het er niet zijn. Of je zou er maar eens achter kunnen komen dat het oplucht als je dat doet. We moeten zoveel mogelijk pais en vree en liefdevol zijn. Mocht je over dit laatste meer willen weten kan je de blog “wat is dan liefde” lezen.

Hetgeen hierboven staat geschreven, dat je niet meer zult veranderen van inner naar outer is anders bij het incarneren als vrouw of man dit kies je iedere keer weer opnieuw in overleg met je geleidegeest, gids, en meester. De slotsom van wat je als mens te doen hebt tijdens je aardse leven is; eerst voor jezelf zorgen dan komt de rest vanzelf. Behoedt je hierin dat je anderen geen kwaad aandoet. “Karma is a bitch” wat zoveel betekent als; wat je uitzendt krijg je terug.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

De Ziel

De Ziel

Wat is de ziel? De ziel is ontstaan toen de Eenheid besloten had dat deze op zoek wilde gaan naar inzicht. We kunnen de Eenheid daarom ook wel ‘De...

lees verder
Wat is dan liefde?

Wat is dan liefde?

In vrijheid kiezen voor JA of NEE. Ongeacht of de andere het leuk vindt of niet. Het maatschappelijke beeld is dat ”wie goed doet, goed ontmoet” of deze “heb je naaste lief zoals je jezelf lief hebt”. De strekking wordt uitgelegd als, dat jij iets goed doet voor een ander dan zijn ze ook goed voor jou. Het zijn levensgevaarlijke misinterpretaties van het mooiste wat er is. Liefde begint bij zelfliefde. Lees verder in deze blog!

lees verder
Fases van Zelfrealisatie

Fases van Zelfrealisatie

Van aangepast gedrag naar eigen gedrag. Om uit het aangepaste gedrag te komen doorloop je een aantal stappen. En elk van deze stappen is noodzakelijk om de verandering te bewerkstelligen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin