Home » Blog » De Ziel » De Ziel
De Ziel

De Ziel

door | 16 feb, 2021 | De Ziel, Zelfrealisatie

Wat is de ziel?

De ziel is ontstaan toen de Eenheid besloten had dat deze op zoek wilde gaan naar inzicht. We kunnen de Eenheid daarom ook wel ‘De altijd naar inzichtzoekende Kracht noemen’. De Eenheid heeft zichzelf zogezegd laten exploderen in ontelbaar miljarden deeltjes. Dit is wat ze in de wetenschap de Big Bang noemen. Dit maakt dus ook dat wij mensen de Goddelijkheid in ons hebben omdat we een deel van die grote Eenheid zijn. Al deze deeltjes hebben de taak om te evolueren om uiteindelijk weer samen te smelten met de Eenheid. Om het nog spannender te maken heeft de Eenheid deze deeltjes gesplitst en zo zijn de tweelingzielen ontstaan. Hier kom ik in een latere blog op terug maar nu eerst dit.

Iedere ziel neemt de tijd die het zelf wil en goed dunkt. Waarom ik het hier als “het” benoem is omdat de ziel onzijdig is en dus geen geslacht kent. Alle zielen zijn dus op hetzelfde moment geboren dus er is geen ziel ouder dan de andere ziel. Je hoort wel eens dat er gezegd word dat iemand een oude ziel zou zijn maar deze ziel is net zo oud als jouw ziel. Het enige verschil is dat deze ziel op een ander level in de evolutie zit en daarom de dingen meemaakt die nodig zijn om inzicht te krijgen.

Ze maken gebruik van zielengroepen die besloten hebben elkaar te helpen te evolueren. Zo komt het dus dat, als je iemand ziet je denkt van, hee die ken ik ergens van. Of anders dat je huidige moeder of vader ooit een kind van jou is geweest.

Mocht je afvragen waar de ziel in het lichaam woont dan is dat op de zonnevlecht boven maag. Je kan het ervaren als je een tijdje je diepe ademhaling volgt en dan de focus op dat punt legt en uitbreidt naar het borstgebied. Het kan enige oefening vergen maar als je ervaart dat die plek dan warm wordt heb je contact met je ziel.

Er zijn ook mensen die dit nu lezen en denken; die vent is gek en zit hier geitenwollen sokken te breien. Laat mij je vertellen dat deze mensen gelijk hebben. Waarom? Nou, deze mensen hebben dit leven besloten dat ze alle opgedane eerdere ervaringen in de praktijk ten uitvoer te brengen en zich niet bezig te houden met de evolutie laat staan spiritualiteit. Dit hoort immers ook bij diezelfde evolutie. Dus voor hen is alles wat hier geschreven staat gekkenwerk. Deze mensen houden zich niet met zichzelf bezig maar vooral met de buitenwereld en wat ze daar voor voordeel uit kunnen halen.

Na een leven op aarde zal de ziel terugkeren naar de Geesteswereld en daar herstellen en het ervarene meenemen als het “geweten”. Het “geweten” is dus alles wat de ziel aan ervaringen opgedaan heeft tijdens de vele aardse levens. Daar de ziel maar een verlangen heeft, welke weer opgaan in de Eenheid is, maakt het in de evolutie alles mee wat mensen meemaken in hun aardse leven. De ene keer als dader en de andere keer als slachtoffer. Spiritueel gezien is hier niets mis mee. Oeps, wat zegt ie nou? Het is als mens vervelend als je dingen overkomen die je pijn en leed bezorgen. Ik praat het niet goed dat daders deze dingen doen maar bedoel dat dit nodig is om te groeien als ziel zijnde. Dingen overkomen ons om er inzicht uit te halen. Dit doen we door datgene wat er gebeurd is te gaan doorvoelen en dat te verwoorden, zo krijgen we inzicht. De verworven inzichten nemen wij mee naar het Grote Geheel en hebben dan een uniek “aandeel” in “De altijd naar inzichtzoekende Kracht”.

Over ons

 

Ans en Gerard Portheine NatuurlijkZijnNatuurlijkZijn,

Is een team van “what you see is what you get”. Doorheen het leven blijven we leren en ontdekken. Wij zien het als een aanvulling en zinvol om ons zelf te blijven ontwikkelen zeker als je met iets kostbaars werkt als “de mens”. De nieuw verworven inzichten of kennis willen we met jullie delen in de vorm van blogs. Deze informatie kan wat stof doen opwaaien omdat het wat controversieel kan aandoen. Mocht je vragen over een bepaald onderwerp hebben dan horen wij het graag. Werkt het verstikkend of moet je ervan hoesten is het advies om de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de stof eruit kan waaien.

Gerelateerde artikelen

Kortingscode € 10,- op de entreeprijs Vakbeurs Massage-complementair Gorinchem 3 & 4 maart 2023

Kortingscode € 10,- op de entreeprijs Vakbeurs Massage-complementair Gorinchem 3 & 4 maart 2023

Kortingscode Vakbeurs Massage-comlementair Gorinchem 3 & 4 maart 2023. Gebruik kortingscode “natuurlijk” voor € 10,- korting op de entreeprijs. Dit is 50 % KORTING. Massage-Complementair Vakbeurs
Boek met de code Natuurlijk en betaal ipv €20,- slechts €10,- entree. Een bron van leefstijlkennis, -inzichten en -ervaringen, én een plek om te netwerken. Nederland gezonder maken en behouden. Daar draait het om op deze beurs. Wat zijn de ervaringen, ontwikkelingen en vernieuwingen?
Wat kun je verwachten:
– Een dag rondlopen en jezelf inspireren en/of laten verwennen op de beurs
– 110 Stands met gezonde levensstijlen, voeding, therapieën, natuurlijke medicatie, cosmetica en artikelen.
– Workshops en lezingen bijwonen (gratis en betaalde vol=vol).
– Met fantasische aanbiedingen of kortingen inkopen.
– (Gratis) een fysieke behandelingen ondergaan of demo’s bijwonen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin