Weekend workshop sjamanendrum maken

8 t/m 10 mei 2020

  • Locatie: Lierop (noord-brabant)
  • Van vrijdagavond t/m zondagmiddag
  • Overnachtingen en maaltijden inbegrepen
  • Kosten € 395,00

Een drum maken is als je hart ophalen en het geven van een nieuwe geboorte van jezelf. Het maken en bespelen van een drum die je zelf hebt gemaakt, is bij uitstek plezieriger dan het spelen van een drum op een andere manier verkregen. Een drum van je eigen creatie wordt doordrenkt met je eigen unieke essentie. Het wordt een krachtige uitbreiding van je wezenlijke zelf. Bovendien zal de geest van de drum door je handen in de drum gaan terwijl je deze maakt. De helende kracht van een drum is gebaseerd op de Drievuldigheid van de geesten die verbonden zijn aan de dierenhuid, de boom en de mens die de drum maakt en tot leven brengt.

Je kunt erbij het kiezen van een dierenhuid rekening mee houden welke eigenschappen, energieën, capaciteiten en karakteristieken je graag zou willen aanroepen om mee te werken. De huid is medebepalend voor het geluid van de drum. Het geeft de drum een stem die weerklinkt door de geest van het dier wiens huid wordt geraakt door de drumstok. De geboorte van een sjamanistische drum voegt een nieuwe tak toe aan de Wereldboom. De drum is verbonden met de Wereldboom door het hout van het frame en alle bomen worden terug geleid naar de Eerste Boom “de cederboom”. Bij verschillende inheemse volkeren staat de cederboom als symbool voor de Wereldboom. Daarom gebruiken wij (NatuurlijkZijn) overwegend cederhout voor drumframes. Cederhouten drums zijn zowel licht als zeer resonerend. Er is daar geen verschil tussen rode en gele ceder. Veel mensen die ik heb ontmoet die een trommel aanschaffen zeggen dat ze ermee willen werken, maar ze weten niet precies hoe. Daar geven wij de workshop Shamanic Drum Teachings in waar je dit allemaal leert. Je krijgt ook alle informatie om je drum te initiëren. Of anders gezegd in te wijden. Dit is namelijk iets wat niemand anders kan doen dan jijzelf.