NatuurlijkZijn

Praktijk voor traumaverwerking en Sjamanendrums

Workshop Prayerstick of Talkingstick maken

met prayerstick ritueel

Je kunt kiezen of je tijdens deze workshop een prayerstick of een talkingstick maakt.

De stick wordt gemaakt van een reegewei op een stok.

De TALKINGSTICK wordt gebruikt bij vergaderingen en bijeenkomsten. Ook is dit fijn om binnen je gezin of tijdens workshops te gebruiken. De talkingstick is bedoeld om een praatronde respectvol te laten verlopen. Diegene die de stok in de hand heeft mag alles zeggen wat hij/ zij wil zolang het maar respectvol en met liefde gezegd wordt. Anderen mogen alleen maar luisteren en niets zeggen of vragen. Het is ook niet de bedoeling een ander verbaal terecht te wijzen of aan te vallen. Er wordt gesproken vanuit de “ik vorm”. Nadat de persoon het zegje gedaan heeft geeft hij/zij deze door aan de volgende persoon. Als deze niet of nog niet wilt praten hoeft dat niet en geeft de stok weer door aan de persoon links. Aan de praatstok worden veren, kralen of edelstenen bevestigd.

De PRAYERSTICK is het instrument om je gebeden of vragen naar het universum te versturen, ofwel zoals de First Nations zeggen naar “Dat wat groter is dan jij en ik”.. Aan de stick wordt een veer bevestigd die ervoor zorgt dat je woorden of gedachten door de wind worden meegenomen naar de spriritwereld. Dit kan gedaan worden door de prayerstick heen en weer te bewegen of hem in de grond te zetten.

De prayerstick kan versierd worden of beschilderd worden zoals jij dit graag wilt, het is tenslotte jouw instrument om in verbinding te komen met “dat wat groter is dan jij en ik”.

Locatie: De Verbindende Factor, Wettenseind 4, Nuenen

Datum: Zaterdag 9 september 2017

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: € 75,00 inclusief materialen waaronder reegewei, kralen, veren, leer, paardenharen, slangeleer, belletjes etc. Je mag 1 edelsteen uitkiezen om te verwerken in je stick.

Mocht je meerdere edelstenen willen dan komt daar een meerprijs bij.

Mocht je zelf materiaal hebben die je wil verwerken in je stick dan mag je dat uiteraard meenemen.

Lunch: Potluck, neem zelf iets mee om te delen.