NatuurlijkZijn

Praktijk voor traumaverwerking en Sjamanendrums

 

Interactieve Zielsresonantie

De weg naar voluit leven

 

"Misschien zijn alle draken in onze levens eigenlijk prinsessen die alleen maar zitten te wachten op het moment waarop we eindelijk, mooi en moedig, in actie schieten. Misschien is datgene waar we bang voor zijn in zijn diepste essentie iets hulpeloos wat onze liefde zoekt." - Rainer Maria Rilke

 

Unieke 3daagse waarbij je daadwerkelijk je leven een andere draai kunt geven. Je bevrijdt jezelf van angst, woede, verdriet of andere emoties waardoor je weer voluit kunt gaan leven.

We zijn vaak bang om naar oude demonen (de dingen waar we van weg blijven omdat ze tot op heden een schaduw werpen) in onszelf te kijken Dit omdat we bijvoorbeeld bang zijn voor woede uitbarstingen, dat we verdrinken in verdriet of blijven hangen in een depressie of een burn out. Het tegenovergestelde is waar. Je krijgt hier juist last van als je het er probeert onder te houden. Als je je oude demonen kunt vastpakken kunnen ze verdwijnen en zullen dingen veranderen.

Als dingen worden benoemd en aangekeken worden kunnen ze weggaan en kun je werkelijk gaan doen wat je ziel wil.

 

Wat maakt de workshop zo uniek?

De interactieve zielsresonantie en de oefeningen die we doen zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets verandert binnenin jezelf. Je voelt je rustiger en ervaart meteen meer kracht en heling. Naast dat je erachter komt wat jou belemmerde om te doen wat je echt wilt, integreert het nieuwe ook al meteen waardoor je je anders voelt, ook anders denkt en doet. Je kan weer kiezen voor wat goed is voor jezelf. Je werkt met eigen gekozen thema's.

Voor wie?

Voor jou....

- Als je een verlangen hebt

- Iets wil veranderen in oude patronen

- Het niet lukt om je doel te bereiken ondanks dat je je best doet

- Als je daadwerkelijk een kentering wilt in je voelen, denken en handelen

- Voor iedereen die al vaker gehoord heeft dat hij/zij dingen vanuit zijn kracht moet gaan doen of in zijn/haar kracht moet gaat staan, maar zich vervolgens afvraagt hoe men bij die kracht kan komen

- Voor iedereen die tegenwerking ervaart bij het uitvoeren van een plan of bij een ontwikkeling

- Voor iedereen die ergens tegenaan loopt op het gebied van werk, relatie, gezondheid, rouw/verlies, lichamelijke symptomen, verslavingen, eetstoornissen etc.

- Voor iedereen die onvervulde behoeftes heeft

Of gewoon voor iedereen die een verlangen heeft.

 

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en neemt met deze methode het heft in eigen handen.

In deze werkwijze gaan we er vanuit dat jou onderbewuste alle informatie heeft opgeslagen en dat jij degene bent die daar toegang tot heeft. Natuurlijk moet je wel bereid zijn je pijn (trauma) onder ogen te zien en te erkennen dat je jezelf kunt helen. Wij blijven tijdens het proces slechts de begeleider en zijn er ter ondersteuning. Het is van belang dat jij je eigen verlangen formuleert waardoor je een kader schept waar binnen gewerkt gaat worden. Het magische is dat jij het juiste verlangen van dat moment kiest en je kunt daarom ook het proces aan. Wij zijn de coach die jou laat zien dat jij zelf de regisseur bent en kunt zijn van je eigen leven.

 

Met het opstellen vanuit verlangen kun je buiten jezelf zien wat je van binnen doet.

Traumadelen, overlevingsdelen en gezond deel

Op het moment dat er iets gebeurt wat je niet kunt bevatten en dus te groot voor je is heb je een trauma opgelopen. Als vanzelf komt je overlevingsmechanisme in actie en creëert overlevingsdelen om te kunnen blijven functioneren. De overlevingsdelen hebben enkel en alleen de functie om je bij je nare ervaring weg te houden. Je bent er meestal niet meer bewust van en veelal betekent dit dat je op latere leeftijd hier hinder van ondervindt, er onvervulde behoeftes zijn en je het leven niet ten volle kunt leven. Er ontstaat tijdens de splitsing ook een gezond deel wat het verlangen heeft om het gezonde deel helen zodat je nog meer van het leven gaat genieten.

 

Hoe werkt het?

Omdat het doel van deze methode er op gericht is om autonomie te verkrijgen blijf jij deelgenoot van de opstelling. (dit in tegenstelling tot bij familie-systeemopstellingen)
Jij stelt een persoon op als zijnde jouw verlangen en neemt vervolgens een plaats ten opzichte van deze persoon (verlangen) in. De spiegelende werking die dan ontstaat maakt dat er overlevingsdelen en/of traumadelen zichtbaar worden. Indien nodig worden deze delen opgesteld (een plaats gegeven in de werkruimte) in de vorm van personen of dingen en deze laten zien waarom ze er zijn en welk doel ze eventueel hebben. Als dit dan voor jou duidelijk wordt dan kunnen deze delen geïntegreerd worden en vindt de heling plaats.

 

Vanuit het psychosomatische oogpunt belicht

Achter iedere klacht zowel lichamelijk als psychisch ligt een onverwerkte pijn. Deze pijn wordt trauma genoemd. In het latijn is de betekenis van trauma: wond.

Er zijn ook spreekwoorden die dit verduidelijken zoals:

Gebukt gaan onder een zware last - duid op rug, nek of schouderklachten. Deze gaat vaak gepaard met verantwoordelijkheden meedragen die niet van jou zijn. Dit kunnen dan weer onverwerkte pijnpunten van je ouders zijn die onbedoeld doorgegeven zijn aan jou ofwel dat jij je daar verantwoordleijk voor hebt gemaakt.

Je kunt hun trauma niet oplossen of het trauma terug geven aan je ouders. Je kunt alleen je eigen trauma oplossen

 

Van symbiose naar autonomie

Hoewel wij mensen sociale wezens zijn, wil dit niet zeggen dat we afhankelijk moeten zijn van elkaar. Als menswezen is het de bedoeling om vanuit onze autonomie in contact (verbinding) met de ander te treden.
Helaas is het vaak zo dat we door onze opvoeding, school, sociaal netwerk, religie e.d. bij onze ik-kern worden weggehaald en we ons symbiotisch (afhankelijk van) naar de ander moeten opstellen. Gaat dit niet goedschiks dan gaat het wel kwaadschiks en worden onze autonomie en onze sociaal menselijke behoeftes zoals die er zijn onder-MIJN-d:
Er toe doen, er bij te horen, van belang zijn, een stem te hebben, goed genoeg zijn, gezien worden, erkend worden enz.

Een behoefte is niet persoonsgebonden wat betekent dat je bepaalde zaken niet hoeft uit te werken met de persoon in kwestie. Vanuit de hervonden kracht in de opstelling kun je terug naar je familie of anderen in jouw sociaal netwerk.

In het verlangen ligt veel wijsheid van het onbewuste besloten en het is dan ook belangrijk om dit naar buiten te brengen.

 

Thema's die je in kunt brengen

De thema's waar je aan wilt werken kunnen op allerlei gebied zijn, zoals: liefde, werk, rouw, eetgewoontes, lichamelijke symptomen, verslavingen, emoties die je wilt leren hanteren zoals bijvoorbeeld boosheid etc.

Is er een thema waar je al je hele leven tegenaan loopt, heb je het gevoel dat je jezelf blokkeert, wil je heel graag iets neerzetten voor je zelf maar merk je dat iets in jezelf je tegen houdt hierin? Merk je dat je onrust in jezelf voelt in bepaalde situaties? Heb je last van de stemmetjes in jezelf (overlevingsdelen) die elkaar telkens afwisselen of wil je autonomie krijgen over de dingen die je doet, dan zijn dit dingen die heel geschikt zijn om via een opstelling aan te werken.

Het is een bijzondere ervaring om aan deze workshop deel te nemen.

 

Workshop 3 daagse: 

VRIJDAG 26 t/m ZONDAG 28 APRIL 2019 = VOL

Aanvang: Vrijdagmorgen 10.00 uur

Het is mogellijk de avond van tevoren al aan te komen

Locatie: Veghel (vlakbij Den Bosch, Noord-Brabant)

Kosten: € 445,00 inclusief overnachtingen en maaltijden

 

VRIJDAG 26 t/m ZONDAG 28 JULI 2019

Aanvang: Vrijdagmorgen 10.00 uur

Het is mogelijk de avond van tevoren al aan te komen

Locatie: Veghel (vlakbij Den Bosch, Noord-Brabant)

Kosten: € 445,00 inclusief overnachtingen en maaltijden

 

 

Enkele testimonials van deelnemers:

 

 

 

"Op zoek naar een manier om meer authentiek mezelf te kunnen zijn, werd ik gewezen op de driedaagse workshop Leef je Verlangen (LJV) bij Ans en Gerard van NatuurlijkZijn. Ik had het niet beter kunnen treffen. 3 dagen lang aan de slag met mijn verlangen in een veilige en geborgen atmosfeer en omgeving. Ans en Gerard begeleiden je, bewaken je proces, anticiperen op ieders individuele ontwikkelingen en voelen de sfeer in de groep goed aan. De sfeer in de groep was zodanig dat iedereen helemaal zichzelf mocht zijn en dat je ook bij elkaar steun kon zoeken. Ik heb er veel aan gehad.

 

D.D.

 

 

 

"Heel veel veranderingen in mij en directe omgeving, dat heeft de workshop Leef je Verlangen mij gebracht:

* Ik durf nu te kiezen

* Ik durf nu nee te zeggen

* Ik durf nu van mezelf te houden

Dat ik dit niet eerder kon had te maken met het verleden/jeugd waarin ik blokkades heb opgelopen.

Maar daar is nog weinig van over!

Door de opstellingen in de workshop, heb ik het verleden leren verwerken en accepteren. Ook de support en warmte van Ans en Gerard voegde veel toe aan het proces.

Ben nu een veel gelukkiger mens en kijk lachend naar het heden en de toekomst!"

T.T.

 

"Ten eerste een grote dank aan Ans en Gerard voor wat ze doen in deze wereld. Ze brengen mensen bij elkaar en helpen om onze eigen problemen zelf op te lossen. In ieder van ons zit de kracht om ons zelf te helen maar soms hebben wij daar goede begeleiding bij nodig. Dat is wat Ans en Gerard zijn. Ze zijn de begeleiding op mijn pad geweest om mij aan mijn zelf helende kracht te herinneren. Ik heb meegedaan met een weekend workshop van ‘Leef je verlangen’ en tijdens en na de workshop heb ik vele veranderingen gezien en doorgemaakt. Tijden de workshop was er zoveel los gekomen bij mij. Alsof er op bepaalde deuren werd aangeklopt tijdens de workshop die ik vroeger liever nooit opendeed of waar ik van het bestaan überhaupt niet wist. Maar toch heb ik ze opengedaan en mezelf naar binnen gelaten om te kijken wat daar allemaal zich afspeelt. En ik zeg het eerlijk, het zijn niet mijn favoriete deuren geweest om naar binnen te lopen. Toch ben ik mezelf erg dankbaar dat ik het heb gedaan. De omgeving was erg veilig om mij heen om die stap te zetten en dat is dankzij Ans en Gerard. Zij zorgen voor een veilige en fijne omgeving om je heen, ze staan achter je ongeacht wat er achter die deuren verschuilt. Uiteraard moet je die stap zelf zetten! Voor iedereen die een beter leven wil leiden, een beter persoon voor zichzelf en voor de ander wil zijn, een transformatie ondergaan of zichzelf voor het eerst echt ontdekken is Ans en Gerard echt een aanrader!!! Het is niet alleen de workshop zelf of de tijd die je met hun doorbrengt maar het is wat er op dat moment los gemaakt wordt in je. En dat zal leiden weer tot andere stappen en wegen die je gaat nemen. Tot je uiteindelijk bij je hart komt. Waar liefde en jij een zijn! :)"

Y.S.