NatuurlijkZijn

Praktijk voor traumaverwerking en Sjamanendrums

Shamanic Drum Teachings

Opleiding tot respectvol Drumcarrier / drumdrager

 

Je leert hoe om te gaan met je drum bij rituelen en healingen. Maakt kennis met drumritmes en hoe faciliteer je een drumcirkel. Bij welk totem of krachtdier hoort welk ritme. Wat is een tranceritme en wat is een healingsritme. Hoe je de trommel professioneel en therapeutisch kunt inzetten.

We gaan samen oefenen, ervaren en beleven. Je leert over wat wel en wat niet kan/ mag. We werken en leren met elkaar voor elkaar en door elkaar.

We bekijken in deze workshop de dingen vanuit het neo-sjamanisme. Omdat wij geen voorouderlijke lijnen hebben die ons verbinden met sjamanisme zullen we gebruik moeten maken van de sjamaanse culturen die nog steeds het sjamanisme praktiseren. We zouden ons kunnen richten op een cultuur maar daarmee zouden we onszelf en die cultuur te kort doen. We zullen nooit een Mongoolse, Peruaanse of Indiaanse sjamaan kunnen zijn omdat we simpelweg hier geboren zijn. We nemen wat we nodig hebben en geven het daarmee tegelijk weer terug aan Moeder Aarde en Vader Hemel en hun Kinderen.

Er kan geslapen worden in een Yurt waar 15 slaapplaatsen zijn dus wees er snel bij als je deze bijzondere ervaring wil beleven.

Je mag ook met je tentje komen of camper. 

Je krijgt aan het einde een certificaat van deelname en je kunt daarna zelf drumcirkels geven en de drumteachings toepassen.

Eigen slaapspullen. Er zijn matrassen en hoeslakens aanwezig.

 

Locatie: in de yurt van Kasteel de Schans, Kasteelstraat 18, Opoeteren, België

Kosten: € 175,00 inclusief maaltijden en overnachting

Data:

zaterdagmiddag 29 juni – 12.00 tot zondagmiddag 30 juni 2019 – 12.00 uur

De slaapplekken in de yurt zijn inmiddels bezet. Het is nog wel mogelijk om mee te doen als je een eigen tent of camper mee neemt en daarin te slaapt.