NatuurlijkZijn

Praktijk voor traumaverwerking en Sjamanendrums

 

Down to Earth Coaching

Spiritualiteit is inzicht verkrijgen. Het woord inzicht zegt het al, kijken wie je van binnen echt bent.
Waarom down to earth coaching? Om individuele spiritualiteit te vergroten en zo verdere stappen naar verlichting te zetten. We zijn in deze tijd zo met de maatschappij verbonden dat we gaan vergeten wie we zelf zijn. Zelf wordt gezien als De Ziel. De ziel is altijd op zoek naar de eenheid die liefde heet. Het is een deel van onszelf wat traumatische ervaringen heeft gehad, waardoor wij het contact met de geesteswereld zijn kwijtgeraakt. Het kwijtraken van ons contact met de geesteswereld, druist op een gegeven moment tegen onszelf in zodat we er soms radeloos of overspannen van worden. Dit kan weer leiden tot depressie en andere ongemakken. We gaan dan opzoek naar een bron buiten onszelf om zo weer tot onszelf te komen.
De coaching is er op gericht dat je realistisch naar jouw situatie kan kijken zonder illusies te scheppen. Je leert omgaan met de nieuwe mogelijkheden en de oude dwarsliggers achter je te laten.

“We doen dingen omdat het van ons verwacht wordt.”
“Voelen ons slaaf van de maatschappij of van de situatie.”

Dit zijn enkele voorbeelden van omstandigheden die we zelf “mee-gemaakt” hebben. Deze denkbeelden heb je zelf mee gemaakt doordat je dacht dat het zo hoorde en hebt deze je eigen gemaakt. Je bent voorbeelden van je omgeving gaan volgen en dit is belangrijk voor je omdat je jezelf kan identificeren en het gevoel krijgt dat je iemand bent. Dit noemen we het ego: het deel van jou dat een beeld probeert te vormen over wie jij bent. Je kunt hierdoor een (schijn)karakter ontwikkelen die niet overeen stemt met jouw authentieke zelf. Je neemt een rol aan in een toneelstuk welke je niet zelf geschreven hebt. We gaan jou leren schrijven totdat jij je eigen regisseur bent.

Diep van binnen zit het verlangen om gelukkig te zijn en dat is de ware ik die uit wil breken en zichzelf wil zijn. De reden van jouw huidige onwenselijke situatie is dat je niet weet/wist hoe je het anders kunt doen. Met behulp van down to earth coaching creëer je een realistische wereld die jou leert om voor jezelf te kiezen.

Samen gaan wij een intensief traject uitzetten wat uitvoerbaar is, kijkend naar de vooruitgang die binnen jouw mogelijkheden past. Bij het leren opkomen voor jezelf wordt jouw autonomie, de inzet van jouw bereidwilligheid en toewijding die jij verricht om tot je doel te komen, onder de loep genomen.
Het zijn open directe gesprekken waarbij geen blad voor de mond genomen hoeft te worden maar gezegd mag worden, wat gezegd mag worden. En jij bent degene die vooral aan het woord is en ik luister naar wat ik je hoor zeggen. De beste manier van bewustwording is de waarheid onder ogen zien en er geen doekjes om winden. Want dan word het in-gewikkeld en mag je dat ook ont-wikkelen en dat is dan weer extra werk aan de winkel.
Alleen als zaken duidelijk zijn, weet je wat je nog niet wist en weet je hoe je daarin kunt handelen. Mocht dit je interesse gewekt hebben om met de zoektocht naar jezelf te beginnen, dan is de intake-sessie de helft van de normale prijs en deze zal net als de volgende sessies anderhalf uur duren.

Mocht afstand een overkoombaar obstakel zijn dan is er ook de mogelijk om enkele sessies via skype of telefonisch te doen.

Bewust worden betekent niet om het Goed te doen, maar om het Slechte te laten.
In andere woorden:
Je leert jezelf dingen op een andere manier te benaderen en er dus op een andere manier mee om gaan. Op jouw autonome eigen-wijze.

Een traject bestaat uit verschillende onderdelen zoals:

  • Coaching en Counseling.
    Op allerlei vlakken van relatie, eenzaamheid, rouw, seksualiteit, werk, moedeloosheid e.d.
  • Innerlijke delen opstelling waar we als autonoom volwassene kunnen kijken naar een gebeurtenis die op het moment van gebeuren te groot voor je was en dat verstopt hebt.
  • Geweldloze communicatie.
  • Thuiswerk

 

Openheid en eerlijkheid staan in de fundering van NatuurlijkZijn.

 

Heb je nog vragen dan kun je contact met mij opnemen:

Gerard Portheine

06 53983441 of 0493 493722.

Het mag ook via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over wat wij doen en wie wij zijn check dan: www.natuurlijkzijn.nl

Het tarief voor een consult van 1,5 uur is € 80,00